Μαίνεται η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Κλειστός και στις 2 κατευθύνσεις ο αυτο/δρομος

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς, που ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι, μετά από μηχανική βλάβη οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.
 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, από τη φωτιά στο εν κινήσει όχημα, που καταστράφηκε ολοσχερώς, δεν τραυματίστηκε οποιοσδήποτε, ενώ αυτή επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση που βρίσκονται νότια του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού,

έχει πλέον κλείσει και στις δύο κατευθύνσεις. Κλειστός είναι επίσης και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, στο ύψος της Ακτής του Κυβερνήτη.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί. Καλούνται επίσης να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.  

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια να επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια. Από την φωτιά στο αυτοκίνητο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Για κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, πυρκαγιά ξέσπασε παρά την κοινότητα Πεντακώμου της επαρχίας Λεμεσού, η οποία προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα σε όχημα εν κινήσει.

Η πυρκαγιά είναι σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και επιχειρούν για την κατάσβεση της 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ, ένα από Λεμεσό και ένα από το Τμήμα Δασών, ως επίσης και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με ακόμη τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, δύο από την επαρχία Λεμεσού και ένα από την επαρχία Λάρνακας.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο του Μάριου Περατικού:

*Φωτογραφία από Mάριος Κοτζιάπασης

Διαβάστε επίσης: Δασική πυρκαγιά στον Μαθιάτη - Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα