ΒΙΝΤΕΟ: Ποια μέλη του Υπουργικού σκέφτονται να παραιτηθούν

Ετοιμάζουν βαλίτσες, όπως όλα δείχνουν, κι άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την προαναγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη για ανασχηματισμό και αφότου είδαν τα ονόματά τους στον τύπο ως υποψήφια προς αποχώρηση.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Πολίτης καταδεικνύουν πως τουλάχιστον άλλοι τέσσερεις υπουργοί κάνουν σκέψεις να ακολουθήσουν τον δρόμο που άνοιξε ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Φιλίππος Χατζηζαχαρία, και να υποβάλουν την παραίτησή τους, ενοχλημένοι από τον τρόπο χειρισμού του θέματος

από το Προεδρικό.

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ για παραίτηση Χατζηζαχαρία και ανασχηματισμό: Όταν έχω κάτι θα το αναφέρω

Πρόκειται για τους Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη, Υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και Υφυπουργό Τουρισμού, Κώστα Κουμή.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με την Πόπη Κανάρη, η οποία απέφυγε ν' απαντήσει κατά πόσο θα υποβάλει ή όχι παραίτηση. «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω πέραν αυτών που είπα την Παρασκευή στους δημοσιογράφους», ανέφερε η Υπουργός.


Η Υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας στο Σίγμα το δημοσίευμα κάνει λόγο για εικασίες, χωρίς να απαντά επί της ουσίας. «Δεν σχολιάζω οτιδήποτε δεν αποτελεί προϊόν δικής μου θέσης. Εικασίες και υπολογισμοί τρίτων δεν είναι δική μου ευθύνη», ανέφερε.

Το Σίγμα επικοινώνησε και με τον Υφυπουργό Τουρισμού, ο οποίος ζήτησε χρόνο για να διαβάσει το δημοσίευμα, προτού τοποθετηθεί, χωρίς να επανέλθει μέχρι στιγμής.  Επιχειρήσαμε να ζητήσουμε τοποθέτηση και από τον Μάκη Κεραυνό, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία, μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε το Σάββατο, εάν η παραίτηση του Υφυπουργού Καινοτομίας Φίλιππου Χατζηζαχαρία ανοίγει τον δρόμο για ένα ευρύ ανασχηματισμό,  κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

Στο μεταξύ, οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Εργασίας, στο πλαίσιο συνεντεύξεων εφ' όλης της ύλης σε Πολίτη, Καθημερινή και Φιλελεύθερο, αντίστοιχα, ρωτήθηκαν για τα περί ανασχηματισμού, παραπέμποντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κόμπος ανέφερε ότι «είναι αρμοδιότητα του Προέδρου. Οτιδήποτε οι υπόλοιποι θεωρούμε, δεν έχει σημασία».

Από πλευρά του ο κ. Παπαναστασίου, ανέφερε ότι «κλήθηκα να βοηθήσω τον τόπο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις γνώσεις που απέκτησα για 39 χρόνια σε δύο πολυεθνικές στον τομέα της ενέργειας, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχει ν' αντιμετωπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία και αυτό προσπαθώ να πράξω. Στο τέλος της ημέρας, είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου να επιλέξει τους συνεργάτες του».

Ο κ. Παναγιώτου δήλωσε ότι «ο διορισμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αποκλειστικό συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του και εργαζόμαστε όλοι για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας. Είμαστε στη διάθεση της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος θα αποφασίσει αναλόγως».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κόμματα της συμπολίτευσης βρίσκονται σε αναμονή για να οριστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο, προκειμένου να ενημερωθούν για το ζήτημα.

Αύριο το πρωί, πάντως, οι Αρχηγοί των κομμάτων θα ανεβούν το λόφο του Προεδρικού για την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. 

Διαβάστε επίσης: Aποδεκτή η παραίτηση Χατζηζαχαρία - Αναλαμβάνει προσωρινά ο Αλέξης Βαφεάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα