ΒΙΝΤΕΟ: Ε/κ βρίσκεται στην ομάδα υπεράσπισης του Τ/κ που συνελήφθη στην Ιταλία

Ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης με την εταιρία Innoin-spira φέρεται να συνδέεται και με την υπό διερεύνηση από τις αστυνομίες αρχές υπόθεση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου που συνελήφθη στην Ιταλία για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Ρίκκος Μαππουρίδης περιλαμβάνεται στην ομάδα υπεράσπισης του Τ/κ δικηγόρου ο

οποίος συνελήφθη στην Ιταλία δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος για υποθέσεις σφετερισμού.

Πρόκειται για πληροφορία που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 χθες. Ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος ο οποίος συνελήφθη στην Ιταλία στο πλαίσιο εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για σφετερισμό περιουσιών στα κατεχόμενα θα έχει στην ομάδα υπεράσπισης του Ελληνοκύπριο δικηγόρο.

Διαβάστε ακόμη: Gokhan και Μαππουρίδης πίσω από την εταιρεία με γραφεία στα κατεχόμενα

Σε συνέχεια λοιπόν αυτού, η πληροφόρηση που έχει το ΣΙΓΜΑ λέγει ότι ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης του θα είναι ο Ρίκκος Μαππουρίδης, πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Το θέμα της σύλληψης του δικηγόρου – σφετεριστή Ακάν Κιουρσάτ στην Ιταλία απασχολεί έντονα στα κατεχόμενα ενώ και ο κατοχικός ηγέτης είχε συγκαλέσει σύσκεψη για να δουν πως θα το χειριστούν.

Η εκδίκαση της εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Κιουρσάτ είναι στις 16 Ιανουαρίου. Για τον χειρισμό του θέματος το κατοχικό καθεστώς επιστράτευσε και την Τουρκία από την οποία ζήτησε βοήθεια διπλωματική και πολιτική.

Στοιχεία για την εταιρία Innoinspira

  Αυτό επιβεβαιώνεται και από την επικοινωνία που είχε το ΣΙΓΜΑ με τον Τουρκοκύπριο διευθυντή ο οποίος μας είπε ότι εάν κάποιος ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στο ψευδοκράτος τότε, τον κατευθύνουν στους κατάλληλους δικηγόρους στα κατεχόμενα με τους οποίους συνεργάζονται.

Το δεύτερο που συνάγεται είναι ότι από την στιγμή που η εταιρία δραστηριοποιείται τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές, οι δουλείες της μεταφέρονται από ένα νόμιμο καθεστώς σε έναν παράνομο και αντίστροφα.  Αυτό δημιουργεί ανάπτυξη στα κατεχόμενα.

Με ποιο απλά λόγια το νόμιμο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται το μέσο για δραστηριότητες στα κατεχόμενα που προσφέρουν μάλιστα και οικονομικό όφελος.

Το τρίτο είναι ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες δεν εποπτεύονται από κανένα.

Ποιος ξέρει λοιπόν πόσα άλλα κρύβονται πίσω από τέτοια σχήματα ή εάν υπάρχουν και άλλοι με παρόμοια δραστηριότητα.    

Διαβάστε ακόμη: Βορκάς: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί» αν ισχύουν οι καταγγελίες για Ε/κ δικηγόρο

Keywords
Τυχαία Θέματα