ΒΙΝΤΕΟ: Δρακόντεια μέτρα - Στο Προεδρικό ο Σίσι

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατέφθασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος στη Λευκωσία νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Πρώτος σταθμός το Προεδρικό. Στο Μέγαρο προηγήθηκε η άφιξη των Αιγύπτιων Υπουργών και λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και ο Φατάχ Αλ Σίσι.

Οι δυο Πρόεδροι παρακάθονται σε διευρυμένες συνομιλίες και ακολούθως θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις.

Για δύο 24ωρα η Λ/σια θα είναι "αστακός" - Οι λεπτομέρειες

Δείτε το σχετικό βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης.

Η

επίσκεψη πραγματοποιείται μια ημέρα πριν την Τριμερή Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία επίσης θα λάβει χώρα στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή των Προέδρων Αναστασιάδη και Σίσι και του `Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ενέργεια: Tι να αναμένουμε από την Τριμερή

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη του ΣΙΓΜΑ, Χρίστου Χαραλάμπους, Κύπρος και Αίγυπτος θα υπογράψουν σήμερα τρία μνημόνια συνεργασίας, στους εξής τομείς:

Α) Υγεία
Β)Τεχνολογία
Γ) Εμπόριο

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στις διευρυμένες συνομιλίες, συμμετέχουν 7 Υπουργοί και εκ μέρους της Αιγύπτου 4.

Στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να θεσμοθετηθεί ανά εξάμηνο ανώτατο κυβερνητικό συμβούλιο (government to government), δηλαδή συναντήσεις των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο χωρών.

Πρόθεση της ΚΔ είναι κάτι ανάλογο να θεσμοθετηθεί και με το Ισραήλ. Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, αναφέρουν ότι προγραμματίζεται επίσκεψη Νετανιάχου αρχές Δεκεμβρίου στην Κύπρο. Μάλιστα επιδιώχθηκε νέα τριμερής μεταξύ ΕλλάδαςΚύπρου - Ισραήλ, ωστόσο λόγω βεβαρημένου προγράμματος δεν είναι εφικτό να γίνει.

Τέλος, σ’ ότι αφορά τον παραιτηθέντα ΛΙβάνιο Πρόεδρο, Αλ Χαρίρι, πιθανολογείται σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές ότι αύριο θα φτάσει στην Αίγυπτο, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα επισκεφθεί και την Κύπρο, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του ΠτΔ με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, λόγω των επισκέψεων Σίσι σήμερα Δευτέρα και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αύριο, Τρίτη. Θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων τόσο στην επαρχία Λάρνακας όσο και στην επαρχία Λευκωσίας, καθώς επίσης και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Λευκωσίας.

Τιμή και χαρά μου που καλωσορίζω στην Κύπρο τον Πρόεδρο Αλ-Σίσι. Η εδώ παρουσία του Αιγύπτιου Προέδρου με ένα σημαντικό αριθμό Υπουργών, αποτελεί ακόμα ένα ορόσημο για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των λαών μας. pic.twitter.com/KN93VNKbwb

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) 20 Νοεμβρίου 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα