Βίντεο από τον επαναπατρισμό των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Βίντεο από το εσωτερικό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους με το οποίο επέστρεψαν στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στα πλάνα, ο Δημήτρης Κούκλατζης και Αγγελος Μητρετώδης εξηγούν στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο και στον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ

Κωνσταντίνο Φλώρο, τη στιγμή της σύλληψής τους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνταν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες επί 167 ημέρες στις τουρκικές φυλακές.

Μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπου τους υποδέχτηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι οικογένειες τους, έγινε η μεταφορά τους στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπως προβλέπει η διαδικασία, και την εξέταση τους και από Έλληνες ιατρούς (την κατάσταση της υγείας τους είχαν παρακολουθήσει Τούρκοι ιατροί στις φυλακές της Ανδριανούπολης), απ’όπου και πήραν εξιτήριο. Θα ακολουθήσει η κατάθεση τους στην ελληνική στρατονομία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν από την τουρκική πλευρά.

Τη διαδικασία αυτή σεβάστηκε ο Αγγελος Μητρετώδης, ο οποίος στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε λιτά: “Κοιτάξτε θέλουμε να πούμε ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν, για όλα τα άλλα έχουμε χρόνο, θα ακολουθήσουμε πρώτα τον υπηρεσιακό δρόμο, ευχαριστούμε πολύ όλους”.

Ο πατέρας του Νίκος Μητρετώδης μιλώντας στην ΕΡΤ νωρίτερα σημείωσε πως οι 167 τελευταίες ημέρες ήταν “ένας γολγοθάς, ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και μεγάλα αποθέματα ψυχικά και περάσαμε μία περιπέτεια πρωτόγνωρη”. Ευχαρίστησε όλο τον απλό κόσμο που στήριξε τις δυο οικογένειες, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και την Εκκλησία και δήλωσε πως “το σθένος ήταν σε υψηλά επίπεδα” αν και όπως τόνισε “Να σου στερήσουν την επικοινωνία την ελευθερία κλπ οπωσδήποτε είναι βασανιστικό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα