ΒΙΝΤΕΟ: 125 έξυπνα φώτα σε Λευκωσία και Λεμεσό – Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Την εφαρμογή έξυπνων φώτων σε Λευκωσία και Λεμεσό προγραμματίζει το Υπουργείο Μεταφορών.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Εκτελεστικός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Αλέξης Αυγουστή, ο οποίος ανέφερε ότι οι αλλαγές αφορούν 125 σημεία σε φωτοελεγχόμενες συμβολές. «Είναι 75 στη Λευκωσία και 50 στη Λεμεσό».

Σημείωσε ότι το σύστημα θα αυτορυθμίζει τους χρόνους πρασίνου στις συμβολές που θα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο. «Είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο της τάξεως των 7 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Αυγουστή τόνισε ότι αυτά

τα συστήματα λειτουργούν σε πάρα πολλές πόλεις στο εξωτερικό και στην Ευρώπη. «Είναι συστήματα διεθνώς αναγνωρισμένα. Είναι συγκεκριμένος αλγόριθμός, ο οποίος βοηθά στη διαχείριση της κυκλοφορίας. Δεν θα την εξαφανίσουμε αλλά θα βοηθήσουμε στη διαχείριση της έτσι ώστε να επιτευχθεί η μείωση χρόνου ενός ταξιδιού, μείωση των ρύπων, και η μείωση του χρόνου χρήσης του οδικού δικτύου».

Ακόμη, ανέφερε ότι τώρα περιμένουν κάποιες εγκρίσεις και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες αρχές για να μπορέσει το Τμήμα να προκηρύξει τον διαγωνισμό.«Ορίζοντας έναρξης του έργου είναι το καλοκαίρι. Δεν είναι κάτι που θα έρθει άμεσα. Όταν ξεκινήσει θα πάρει κάποιους μήνες μέχρι να εφαρμοστεί».

Τέλος, ανέφερε ότι τα οφέλη του θα φανούν πιο μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα