Βίνιτσα: Κατσέστρεψε την εκκλησία και έκοψε το λαρύγγι Ιερέα (ΦΩΤΟ)

Ένας άγνωστος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε κληρικό της Ιεράς Μητρόπολης Βίνιτσας σήμερα, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο δράστης μπήκε στον Ιερό Ναό και έριξε στο πάτωμα τον Σταυρό, Εικόνες και προκάλεσε φθορές στο εσωτερικό του.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωθιερέας Αντώνιος Κοβτονιούκ, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Ιερό μόλις άκουσε τον θόρυβο κατευθύνθηκε προς τον άγνωστο άνδρα για να του κάνει συστάσεις.

Ο δράστης ο οποίος άκουγε τον π. Αντώνιο χωρίς να του απαντάει, τον μαχαίρωσε στον λαιμό.

Η

Αστυνομία έφτασε στον τόπο του συμβάντος, αλλά ο δράστης της επίθεσης αρνήθηκε να υπακούσει, οπότε η αστυνομία αναγκάστηκε να τον πυροβολήσει στο πόδι για να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει.

Να αναφερθεί ότι ο π. Αντώνιος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική σε ένα από τα Νοσοκομεία της Βίνιτσα.

Η Ιερά Μητρόπολη Βίνιτσας σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό τονίζει πως: “ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει η έρευνα, για άλλη μια φορά ζητάμε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να υποδαυλίζουν το θρησκευτικό μίσος στην Ουκρανία!”.

Πηγή: Ekklisiaonline.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα