Βία στα γήπεδα: Δεύτερη ανάγνωση και λύσεις ΒΙΝΤΕΟ

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα με διαφορετική προσέγγιση από ότι γίνεται μέχρι σήμερα, βρέθηκε ενώπιον δύο διαδικτυακών εκπομπών του SigmaLive που ασχολήθηκαν με το θέμα. Φιλοξενούμενοι στις εκπομπές, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ, Χάρης Χατζηπαύλου και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου, Μάρω Αντωνίου.

Στόχος μας, ήταν εφόσον τα μέτρα

που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, να συμβάλουμε μεταφέροντας διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις για το θέμα της βίας στα γήπεδα.

Ο Χάρης Χατζηπαύλου, ως Πρόεδρος συνδέσμου φιλάθλων, και ως άνθρωπος ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι το μίσος και τη βία, ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, κάτι που δεν γίνεται αυτή τη στιγμή και η επένδυση στην παιδεία μας, εισάγοντας τον αθλητισμό και τον ολυμπισμό στα σχολεία μας, πράγματα τα οποία σήμερα απουσιάζουν. Υποστήριξε επίσης ότι λανθασμένα οι οπαδοί στοχοποιούνται ως η αιτία του προβλήματος και αναφέρθηκε σε ηθικούς αυτουργούς, όπως για παράδειγμα τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Έκανε επίσης λόγο για ανικανότητα των αρμοδίων, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αστυνομία, η οποία όπως είπε, δείχνει ικανότητα όταν πρόκειται για αγώνες ξένων ομάδων στην Κύπρο, αλλά δεν μπορεί να καταφέρει κάτι ανάλογο σε περιπτώσεις τοπικών ομάδων. Αναφερόμενος στο θέμα της κάρτας φιλάθλου, είπε ότι θα επιλύσει το πρόβλημα μόνο εντός των γηπέδων.

Από την πλευρά της, η Μάρω Αντωνίου, στάθηκε σε ένα περιστατικό, παράπλευρης απώλειας λόγω της βίας στα γήπεδα. Το παράδειγμα του Τάσου Σαζού, ο οποίος έχασε το ένα του μάτι σε επεισόδια. Μερικά χρόνια μετά, η προβληματική του όραση, τον ενέπλεξε σε τροχαίο το οποίο του στέρησε τη ζωή του.

Το περιστατικό αυτό ανέφερε, αποτέλεσε το έναυσμα για την ίδια και τον Σύνδεσμο, ώστε να εξετάσουν πώς οι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης. Πρόταση τους είναι η εφαρμογή μιας από τις τρεις μεθόδους κοινωνικής εργασίας. Σε πρώτο στάδιο ομαδικής και στη συνέχεια εξατομικευμένης, είπε χαρακτηριστικά. Σκοπός είναι η αντιμετώπιση ενός προβλήματος μέσα από συλλογική αντιμετώπιση και σε αυτή την περίπτωση από ομάδες φιλάθλων.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα