Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου στην Βουλή

Από μία έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους, Πάνο Καμμένο και Αλέξη Τσίπρα, στιγματίστηκε η συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Ο Πάνος Καμμένος,

κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι κατάφερε «αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι ΑΝΕΛ να μην έχουν το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουν ως ΚΟ», αναφερόμενος στην επικείμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, μετά την προαναγγελθείσα διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως απόψε να παραιτηθεί και από βουλευτής, «για να δείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την καρέκλα».

«Τις ΚΟ τις συγκροτεί ο λαός, τις συγκροτούν οι πλατείες, τις συγκροτούν οι πολίτες», διεμήνυσε. Τόνισε ακόμα πως «ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στον δρόμο, ξέρουμε να παλεύουμε», αν και επεσήμανε πως «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα»

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε δώρο στον Ερντογάν» και ότι στο επόμενο ταξίδι του θα παραδώσει στην Άνγκελα Μέρκελ και στους Γερμανούς σοσιαλιστές το κεφάλι των ΑΝΕΛ.

«Ελπίζω να μην βγάλετε και καμία φωτογραφία, όπως ο κ. Ζάεφ με τον κ. Σόρος», σχολίασε, καταγγέλλοντας πως διέπραξε ένα έγκλημα που οι ΑΝΕΛ δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείτε

Αμέσως μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου, τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας: «Δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας.»

«Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε για τέσσερα χρόνια. Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό και δεν επέτρεψα να μείνετε στα κιτάπια της ελληνικής ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα