Βγενόπουλος: Ο Ιωνάς καταργεί το Κράτος Δικαίου

Πυρά κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου εξαπολύει ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος με αφορμή δηλώσεις του στο ΡΙΚ. Τον κατηγορεί ότι κατήργησε το τεκμήριον αθωότητος και δημιούργησε ακραίες συνθήκες μη δικαίας δίκης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με μικρή καθυστέρηση, αλλά με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση, πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.

Ιωνά Νικολάου στο ΡΙΚ.

Κατ΄αρχάς, ο κ. Υπουργός, εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Εξουσίας, τοποθετήθηκε επί διεξαγομένων ανακρίσεων και διερευνωμένων δικαστικών υποθέσεων, αναφερόμενος ακόμη και σε μελλοντικούς δικαστικούς χειρισμούς, κατά σαφή παράβαση της διακρίσεως των εξουσιών και θέτοντας εν αμφιβόλω την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, για μια ακόμη φορά, κατήργησε βάναυσα το τεκμήριον αθωότητος των υπό έρευνα φυσικών προσώπων και δημιούργησε ακραίες συνθήκες μη δικαίας δίκης που δεν αρμόζουν σε Κράτος Δικαίου, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως το χειρότερο είναι ότι δια των δηλώσεών του συνεχίζει την παραπλάνηση του Κυπριακού λαού, διότι το Υπουργείο του, ως μεσολαβητής σε θέματα δικαστικής συνδρομής, γνωρίζει πλέον ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, μέσω σειράς διαφορετικών προκαταρκτικών εξετάσεων, διερευνά όλες τις σχετικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων της Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της καταβολής από τον κ. Μ. Ζολώτα χρημάτων στον κ. Χ. Χριστοδούλου, αφού οι υπό εξέτασιν πράξεις έχουν διαπραχθεί εν όλω ή εν μέρει στην Ελλάδα από Έλληνες υπηκόους.

Επίσης γνωρίζει ότι αυτό έχει ήδη γίνει αποδεκτό από τις Κυπριακές Αρχές, αφού έχουν ήδη ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημα των Ελληνικών Αρχών και συνδράμουν με την αποστολή στην Ελληνική Δικαιοσύνη των χιλιάδων εγγράφων που συγκέντρωσαν επί πολλά έτη.

Είναι λοιπόν καιρός ο κ. Υπουργός αλλά και άλλοι να σταματήσουν να παραπλανούν τον Κυπριακό λαό και να περιμένουν, με ψυχραιμία και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Έννομης Τάξης, τις αποφάσεις της αρμόδιας Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση οι εν θέματι δηλώσεις του κ. Υπουργού, μεταξύ άλλων, θα αξιολογηθούν στα πλαίσια της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο σχετικά με την καλή πίστη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις προσπάθειες εκφοβισμού και παρενόχλησης των εναγόντων και των μαρτύρων τους.

Διαψεύδει η Νομική Υπηρεσία

Πάντως ανώτατη πηγή από τη Νομική Υπηρεσία διέψευσε τους όποιους ισχυρισμούς υπάρχουν για αποστολή χιλιάδων εγγράφων στις ελληνικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα