Βγαίνουν στον αυτο/δρομο με ακατάλληλα λεωφορεία- Κινδυνεύουν μαθητές

Καταγγελτική επιστολή από γονείς για σοβαρές παραβάσεις λεωφορειούχων, που μεταφέρουν μαθητές, φέρνει στο φως το ΣΙΓΜΑ.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι λεωφορειούχοι φέρονται να παρακάμπτουν το ενδεδειγμένο δρομολόγιο και να βγαίνουν παρανόμως, στον αυτοκινητόδρομο, με ακατάλληλα λεωφορεία, θέτοντας σε κίνδυνο τους μαθητές.

Οι καταγγελίες των γονέων είναι σοβαρότατες καθώς αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των παιδιών, κατά τη μεταφορά τους με λεωφορεία, από και προς σχολείο στη Λεμεσό.

Το ΣΙΓΜΑ έχει στην κατοχή του επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για λεωφορεία, τα οποία φαίνεται να βγαίνουν, από την προκαθορισμένη διαδρομή και χρησιμοποιούν παρανόμως τον αυτοκινητόδρομο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για χαμηλόπεδα αστικά λεωφορεία, που απαγορεύεται ρητώς να βγαίνουν σε αυτοκινητόδρομους. 

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «είναι τραγικό το γεγονός, ότι το λεωφορείο αφού παραλάβει τους μαθητές, τους μεταφέρει, μέσω του αυτοκινητόδρομου με ταχύτητα, που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, ενώ αρκετοί από αυτούς στέκονται λόγω μη επαρκών θέσεων. Επιπρόσθετα, τα καθίσματα δεν υπάρχουν ζώνες ασφαλείας»

Μάλιστα, σύμφωνα με την επικοινωνία του ΣΙΓΜΑ με το Υπουργείο Μεταφορών δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά κάτι που συνέβαινε κατ' εξακολούθηση θέτοντας σε κίνδυνο τους μαθητές.

Το ζήτημα όπως  ενημέρωσε Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιων επιβατικών λεωφορείων, εντοπίστηκε αρχικά το Οκτώβριο του 2021 με αποτέλεσμα μετά  από συστάσεις υπήρξε συμμόρφωση. Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ωστόσο να καταγράφονται νέα κρούσματα.Με το τελευταίο να έχει γίνει πριν περίπου τρεις βδομάδες.

Το Υπουργείο διαβεβαίωσε το ΣΙΓΜΑ, ότι έγιναν συστάσεις στην Εταιρεία και ότι τις τελευταίες βδομάδες παρατηρείται συμμόρφωση.

Επίσης, οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο αυτό το γεγονός αλλά  και για καθυστέρηση στην παραλαβή των παιδιών από τα σχολεία, περίπου μιας ώρας κατά την παραλαβή.

Το ΣΙΓΜΑ μετέφερε και αυτές τις πληροφορίες στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο αφού έλαβε διαφορετική τοποθέτηση από την εταιρεία,  θα στείλει αύριο επόπτες για να διενεργήσουν αυτοψία.

Το Υπουργείο τόνισε πως κανένας δεν παίζει με θέματα ασφάλειας και είναι και αυτό περιμένουν να αποδειχθεί και στην πράξη.

Δείτε το απόσπασμα: 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα