"Βέτο" Ερντογάν σε ενεργό συμμετοχή ΕΕ στη Γενεύη

Βέτο έχει θέσει ο Τούρκος Πρόεδρος στην όποια εμπλοκή της Ευρωπαικής Ένωσης στην όποια διαδικασία διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Γενεύη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στις Βρυξέλλες, Γιάννος Χαραλαμπίδης, η τουρκική στάση είναι ξεκάθαρη: δεν έχει καμιά θέση η ΕΕ για τα όσα διαδραματίζονται στη Γενεύη.

Αυτή την στιγμή, δεν βρίσκεται κανείς τεχνοκράτης της ΕΕ που να ασχολείται με

το Κυπριακό στην Γενεύη, και κανείς δεν έχει ενημερωθεί ότι θα μεταβεί στις 12. Εξάλλου ο Ερντογάν φαίνεται να έχει διαμηνύσει στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ότι δεν θα παραστεί σε Διάσκεψη, όπου ο Νίκος Αναστασιάδης θεωρεί τον εαυτό του Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται τόνισε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Νίκο Αναστασιάδη, αν αυτός θεωρεί τον εαυτό του Πρόεδρο.

Διεμήνυσε επίσης, ότι η θέση της τουρκικής πλευράς είναι σαφής: δεν συζητά απομάκρυνση στρατευμάτων από το νησί, ούτε συζητείται το θέμα κατάργησης των εγγυήσεων.

Τρίτο, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παρακάθεται σε Διάσκεψη αν δεν παραχωρηθεί η εκ περιτροπής προεδρία.

Τονίζεται επίσης, ότι εφόσον οι Βρετανοί και η Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα παραβρεθεί, κανείς Τούρκος σε ψηλό επίπεδο δεν θα παραβρεθεί.

Αναφορικά με το ζήτημα της κλιμάκωσης της Διάσκεψης, οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες υποστηρίζουν ότι θα ξεκινήσει σε χαμηλό επίπεδο η Διάσκεψη και αν εκπληρωθούν προϋποθέσεις, θα παραβρεθούν τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Τσίπρας, τονίζεται στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα