Βενγκέρ:" Να μείνουμε ζωντανοί σε όλες τις διοργανώσεις"

Απομακρυσμένη 12 πόντους από την κορυφή της Premier League και την Λέστερ, λίγες ημέρες πριν την επαπαλήπτική συνάντηση στο Camp Nou (16.03) με την Μπαρτσελόνα, που είχε είχε κερδίσει (0-2) στο Emirates, η Αρσεναλ υποδέχεται την Γουότφορντ, αναζητώντας μία θέση στα ημιτελικά του FA Cup.

Αλλά

και κάτι περισσότερο. Θέλει να εξακολουθήσει την προσπάθειά της για να γίνει η πρώτη ομάδα μετά το 1986 και την Μπλάκμπερν (19884-86), τρίτη συνολικά στην ιστορία της διοργανώσης (έπειτα και την Γουόντερερς 1976-78), που έχει κατακτήσει το τρόπαιο για τρεις συνεχείς χρονιές. Αυτή την στιγμή φαίνεται ο πιο ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ .

«Θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί σε όλους τους διαγωνισμούς πυο συμμετέχουμε , αλλά εκείνο που κάνουμε είναι να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που ακολουθεί,» είπε ο Αρσέν Βενγκέρ, απαντώντας σχετικά με τις πιθανότητες που έχει η Αρσεναλ για τρεμπλ. «Δεν πιστεύω ότι κανένας από εμάς σκέφτεται τη Μπαρτσελόνα ή την Εβερτον, αλλά μόνο την Γουότφορντ,» πρόσθεσε ο Γάλλος προπονητής της Αρσεναλ.

Η Αρσεναλ έχει με 12 τρόπαια, το ρεκόρ της κατάκτησης του FA Cup και έχει πανηγυρίσει σε 15 συνεχείς γύρους της διοργάνωσης. Το ρεκόρ ανήκει στην ίδια με 16, από την σεζόν 2002 έως το 2004. Δεν έχει χάσει τρία παιχνίδια στην σειρά στο σπίτι της σε όλες τις διοργανώσεις, από το Νοέμβριο του 2002.

Η Γουότφορντ έχει κερδίσει και τα τρία ματς της στην διοργάνωση με σκορ 1-0, αλλά έχει χάσει τα 7 από τα 11 τελευταία της ματς στην Premier League (2-2-7), ενώ συμμετέχει στα προημιτελικά για πρώτη φορά από την σεζόν 2006-07. Η Αρσεναλ έχει κερδίσει τα 4 από τα 5 προηγούμενα ραντεβού Κυπέλλου με την Γουότφορντ, που δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τους «κανονιέρηδες» από τότε που ξεκίνησε η Premier League.

Keywords
Τυχαία Θέματα