Βελτιώνοντας τη γνώση και χρήση των διαθέσιμων υποδομών πειραματικών δοκιμών

Ένα ακόμα καινοτόμο έργο έρχεται να υλοποιηθεί στην Κύπρο μέσα από το πρόγραμμα ERASMUS+ και την συνεργασία της Marketmentoro Ltd, του Krinova Science Park, το Lund University (Σουηδία), του επιστημονικού Πάρκου AULA DEI (Ισπανία) και του ιδιαίτερα καινοτόμου εκκολαπτηρίου νεοφυών επιχειρήσεων Skylab του Πολυτεχνείου DTU της Κοπενγχάγης (Δανία).

Οι τέσσερις φορείς, έχοντας μεγάλη εμπειρία στον επιχειρηματικό

σχεδιασμό, έχουν αναγνωρίσει το μεγάλο πρόβλημα των μικρομεσαίων και των νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της διατροφής, οι οποίες επιθυμούν να δοκιμάσουν μια καινοτόμα ιδέα αλλά αδυνατούν να το δικό τους τμήμα έρευνας και ανάπτυξης αλλά και την απαραίτητη πρόσβαση σε δοκιμαστικά περιβάλλοντα (testbeds).

Την ίδια δυσκολία αντιμετωπίζουν και οι σύμβουλοι/μέντορες, οι οποίοι χρειάζεται να έχουν την γνώση της ύπαρξης των εργαστηρίων και των υποδομών για τις απαραίτητες δοκιμές στα πρώτα στάδια της επιχειρηματικής δραστηριότητας έτσι ώστε με την σειρά τους να βοηθήσουν τις εταιρίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά.

Σκοπός του έργου είναι να βοηθήσει τους συμβούλους, μέντορες, business designers, τις μικρομεσαίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων να αποκτήσουν άμεση γνώση των αναγκαίων και των διαθέσιμων υποδομών πειραματικών δοκιμών (testbeds).

Στα πλαίσια του έργου, οι τέσσερις φορείς στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός διαδικτυακού προγράμματος μάθησης (e-learning) προκειμένου να διευκολυνθεί η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τις δοκιμαστικές υποδομές/πλατφόρμες (testbeds), τις νέες τεχνολογίες αλλά και τις υποδομές καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων.

Το έργο πρεσβεύει στη βελτίωση γνώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βοηθώντας ιδιαίτερα στην ανάπτυξη νέων διεργασιών και προϊόντων τροφίμων καθώς  και στη δημιουργία νέων ψηφιακών εργαλείων και μεθόδων εκμάθησης ως εργαλεία ανάπτυξης της επιχειρηματικής υπόστασης των οργανισμών που θα συμμετάσχουν.

Το έργο απευθύνεται τόσο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πανεπιστημιακά ιδρύματα όσο και σε startups, Εκκολαπτήρια, Επιστημονικά πάρκα (Science Parks) και συμβούλους επιχειρηματικού σχεδιασμού, μέντορες και  Business Developers, έχοντας ως τελικό στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας των επιχειρήσεων.

Ελλάδα και Κύπρος θα αποτελέσουν βασικούς πυλώνες του έργου καθότι διαθέτουν μεγάλο πλούτο στον τομέα.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Erasmus+ KA2

Ημερομηνία έναρξης 01/9/2019 - Ημερομηνία λήξης  31/8/2022

Περισσότερες πληροφορίες στο [email protected] και στο τηλέφωνο +35799255993

Keywords
Τυχαία Θέματα