Βελτιωμένο κλίμα στην Τεχνική Επιτροπή Ανθρωπιστικών Θεμάτων

Για βελτιωμένο κλίμα συνεργασίας στην Τεχνική Επιτροπή για τα Ανθρωπιστικά Θέματα, κάνει ο λόγο ο Ελληνοκύπριος Επικεφαλής της, Άριστος Τσιάρτας, ο οποίος αναφέρεται στο έργο της Επιτροπής και τους σχεδιασμούς για το μέλλον.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Τσιάρτας είπε ότι «υπάρχει ένα καλό κλίμα συνεργασίας πάνω σε ανθρωπιστικής φύσεως ζητήματα», με τα μέλη της Επιτροπής να επιλαμβάνονται μιας σειράς θεμάτων που αφορούν θρησκευτικά δικαιώματα, αλλά και περιπτώσεις ιατρικής περίθαλψης και εκπαιδευτικά θέματα.

Η

Επιτροπή χειρίζεται όλο το εύρος των ανθρωπιστικών θεμάτων, κυρίως όσον αφορά την πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών στα κατεχόμενα, τη διευκόλυνση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των Μαρωνιτών, αλλά και τη μετάβαση Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές για προσκύνημα.

Περαιτέρω, ο κ. Τσιάρτας αναφέρθηκε στο δικοινοτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στα τέλη Μαΐου, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στην οικογένεια.

Στο σεμινάριο, που διοργανώθηκε από κοινού με την Τεχνική Επιτροπή για το Έγκλημα, στο Λήδρα Πάλας, ΜΚΟ από τις δύο πλευρές κλήθηκαν να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες και να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας για την πρόληψη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, με τον κ. Τσιάρτα να το χαρακτηρίζει ιδιαίτερα πετυχημένο.

Τέλος, ο επικεφαλής της ε/κ ομάδας στην Τεχνική Επιτροπή είπε ότι γίνονται συζητήσεις και σχεδιασμοί για νέες συναντήσεις το φθινόπωρο, με στόχο να υπάρξει εμπλοκή και της νεολαίας.

Από την πλευρά της, το μέλος της ε/κ ομάδας στην Τεχνική Επιτροπή, Ρένα Χόπλαρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μετά την ανάδειξη Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, «τα πράγματα τρέχουν», με τις συναντήσεις να είναι συχνότερες και τα μέλη της Επιτροπής πολύ πιο θετικά.

«Πριν ήταν πιο σφιγμένοι, πιο συγκρατημένοι, ενώ τώρα υπάρχει διάθεση για δουλειά, υπάρχει μια παρότρυνση να γίνουν πράγματα, κάτι που είναι εμφανές στην πλευρά των Τ/κ συναδέλφων» είπε η κ. Χόπλαρου.

Καταλήγοντας, είπε ότι η Τεχνική Επιτροπή δρα συμπληρωματικά προς το κύριο έργο της διαπραγμάτευσης και αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τις δύο κοινότητες, σε μια σειρά θεμάτων που προκύπτουν μέσα από μια ανοιχτή ατζέντα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα