Βατικανό: Προετοιμάζει «οδηγίες» για «φαντάσματα» & «άλλα υπερφυσικά φαινόμενα

Την επόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, Sala San Pio X, Via dell'Ospedale 1, για να παρουσιαστούν οι νέες διατάξεις του Dicastery for the Doctrine of the Faith για τη διάκριση μεταξύ «φαντασμάτων» (apparitions)  και άλλων υπερφυσικών φαινομένων.

Οι ομιλητές θα είναι:

– Ο Καρδινάλιος Víctor Manuel Fernández, έπαρχος του Dicastery for the Doctrine of the Faith·

– Ο Armando Matteo, γραμματέας για το Δογματικό Τμήμα του Dicastery for

the Doctrine of the Faith.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά στην αρχική γλώσσα στο κανάλι του Βατικανού στο YouTube

Ο Fernandez είχε δηλώσει προηγουμένως ότι to Dicastery  «βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης ενός νέου κειμένου με σαφείς κατευθυντήριες γραμμές και κανόνες για τη διάκριση των φαντασμάτων  και άλλων φαινομένων», σύμφωνα με το Εθνικό Καθολικό Μητρώο.

Ένα «φάντασμα» αναφέρεται σε μια περίπτωση στην οποία μια θεϊκή οντότητα - όπως ένας άγιος, η Παναγία ή ο ίδιος ο Χριστός - γίνεται γνωστός σε ένα άτομο στη Γη. Η ιδέα είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη Βίβλο και τα περισσότερα χριστιανικά δόγματα επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι τέτοιες επαφές με το υπερφυσικό μπορούν ακόμα να συμβούν σήμερα με διάφορες ιδιότητες.

Το Θαύμα της Φάτιμα το 1917 θεωρείται ως  η πιο καλά τεκμηριωμένη εμφάνιση στη σύγχρονη εποχή. Μετά από μια υποτιθέμενη σειρά εμφανίσεων της Παναγίας σε πολλά παιδιά αγροτών που υπόσχονταν ένα δημόσιο θαύμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Φάτιμα της Πορτογαλίας ισχυρίστηκαν ότι είδαν τον ήλιο να κινείται ακανόνιστα στον ουρανό και να παράγει λαμπερά χρώματα για αρκετά λεπτά.

Η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε την «υπερφυσική» πτυχή του γεγονότος το 1930. Ο Πάπας Πίος XII ενέκρινε επίσημα τις εμφανίσεις της Φάτιμα μια δεκαετία αργότερα.

Η τελευταία φορά που το γραφείο δογμάτων του Βατικανού εξέδωσε κανόνες για την αξιολόγηση υποτιθέμενων φαντασμάτων και αναφορών για υπερφυσικά γεγονότα ήταν τον Φεβρουάριο του 1978.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βατικανό, Προετοιμάζει,vatikano, proetoimazei