Βάτερμαν: "Αυτό δεν είναι κατανοητό"

Ο Μπόι Βάτερμαν έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του και μιλά για τις πολλές αλλαγές προπονητών στον ΑΠΟΕΛ και τόνισε ότι στην Κύπρο αυτό είναι συνηθισμένο, ωστόσο στην Ολλανδία είναι κατανοητό.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Βάτερμαν: (Το κείμενο ανανεώνεται)

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: Είμαι απόλυτα συνηθισμένος σε αυτό. Όσο είμαι εγώ εδώ, αλλάξαμε εφτά προπονητές. Δεν είναι

τίποτα νέο πια. Η νοοτροπία εδώ είναι διαφορετική.

Για Μπείν: Ήταν πολύ ωραία να έχω Ολλανδό προπονητή. Κάποιος που έχει μάθει την Ολλανδική σχολή, σκέφτεται επίσης με Ολλανδικό τρόπο. Αλλά έμεινε μόνο για έξι βδομάδες στην ομάδα. Σε αυτές τις χώρες δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τους προπονητές, επειδή αλλάζουν πολύ γρήγορα.

Όχι δεν ήταν έκπληξη για μένα. Στην Ολλανδία αυτή η πολιτική δεν είναι κατανοητή, συμφωνώ με αυτό. Αλλά εδώ παίζουν μεγάλο ρόλο τα αποτελέσματα, αν και άλλα πράγματα παίζουν επίσης κάποιο ρόλο. Δεν θα το καταλάβετε πολύ γρήγορα.

Για τις αλλαγές προπονητών: Είναι κάτι που συμβαίνει. Με βοήθησε να το συνηθίσω γιατί πήγα στο εξωτερικό σε μεγάλη ηλικία. Είναι κάτι που είναι πιο εύκολο να το συνηθίσεις όταν είσαι μεγάλος παρά νεαρό παιδί. Τώρα δεν φοβάμαι να βιώνω παράξενα πράγματα που δεν βλέπετε τόσο γρήγορα στην Ολλανδία. Εκτός από τις αλλαγές σε προπονητές, είναι εύκολο να πουν σε ένα παίκτη ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Τον πληρώνουν, αλλά δεν προπονείται πια.

Για την απόλυση Πασιένσια: Ήταν η πρώτη μου γνωριμία με το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Γνώρισα μόνο τον βοηθό από το όνομα και έφυγε. Εκείνη τη χρονιά είχαμε τρεις προπονητές, αλλά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Το επόμενο χρόνο είχαμε ένα και τώρα είναι ο ίδιος με την πρώτη μου σεζόν.

Με τον Δώνη στον πάγκο: Στη συνέχεια πήγαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με Ντόρτμουντ, Ρεάλ και Τότεναμ. Είναι σπουδαία να παίζεις στο Μπερναμπέου. Είχα παίξει αρκετές φορές Γιουρόπα Λιγκ και ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό. Δεν είχα παίξει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Δυστυχώς δεν μπορούσα να πάω στο Ντόρτμουντ και στο Τότεναμ, λόγω του τραυματιμούθ μου, αλλά έπαιξα σε ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα του κόσμου. Στάθηκε και κοίταζα γύρω για δέκα λεπτά. Σκέφτηκα ότι είναι ποδόσφαιρο και έντεκα εναντίον έντεκα. Χαίρομαι που το έζησα ήταν φανταστικό για τους νέους.

Για την επιλογή του να έρθει Κύπρο και τη ζωή: Η επιλογή ήταν εύκολη και ο μισθός καλός. Εδώ η ζωή κυριαρχείται από το ποδόσφαιρο και τον καφέ. Στα καφενεία υπάρχουν τηλεοράσεις που δείχνουν ποδόσφαιρο. Όλοι σας μιλούν και θέλουν να τους πω κάτι. Αυτό δεν συμβαίνει πολύ στην Ολλανδία. Ακόμα και αν είσαι γνωστός, θα έρθουν κάποιοι να σου μιλήσουν, αλλά όχι όπως εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα