Βαρύνουσας σημασίας συμφωνία CIFA για προσέλκυση κεφαλαίων

Βαρύνουσας σημασίας συμφωνία με διεθνούς φήμης οίκο, για εκπόνηση και υλοποίηση του σχεδίου για προώθηση της Κύπρου ως κέντρου παροχής υπηρεσιών για επενδυτικά κεφάλαια συνομολόγησε ο CIFA.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Κεφαλαίων αποφάσισε και θα ανακοινώσει αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, τη συνεργασία του με τον διεθνούς φήμης οίκο King &Wood Mallesons LLP. Στόχος, η εκπόνηση και υλοποίηση των σχεδιασμών

προώθησης της Κύπρου στην παροχή υπηρεσιών για επενδυτικά κεφάλαια.

Με τη συμφωνία αυτή, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί το νησί ως χρηματοοικονομικό κέντρο. Ουσιαστικά θα διευκολύνεται η παροχή νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων στους επενδυτές.Μέσα από τον εξυγχρονισμό αναμένεται η απόκτηση ελκυστικότητας και ταχείας ανάπτυξης του τομέα. Τελικός στόχος είναι η προσέλκυση μεγάλων επενδυτικών ταμείων με λειτουργία γραφείων τους στην Κύπρο. Αυτό αναμένεται να συμβάλει στην εργοδότηση νέων Κυπρίων επιστημόνων ή ακόμα και στον επαναπατρισμό τους.Διαδικασίες σε πέντε άξονεςΌσον αφορά στην συμβολή του οίκου στην όλη προσπάθεια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους επόμενους έξι μήνες θα τρέξουν διαδικασίες σε πέντε άξονες:1) Υλοποίηση της στρατηγικής προώθησης του τομέα των Επενδυτικών Κεφαλαίων.2) Βελτίωση, όπου κριθεί απαραίτητο, της υφιστάμενης νομοθεσίας και του συναφούς ρυθμιστικού και θεσμικού πλαισίου με τις βέλτιστες πρακτικές. 3) Υποβολή εισηγήσεων βάσει της στρατηγικής και ετοιμασία νέας νομοθεσίας, σε συνεργασία με τοπικό νομικό σύμβουλο, που θα καλύπτει:- Τη νομοθεσία για τα επενδυτικά κεφάλαια και τους διαχειριστές κεφαλαίων.- Συναφή θέματα φορολογίας των κεφαλαίων και των διαχειριστών. - Την εταιρική νομοθεσία που συνδέεται με τα επενδυτικά κεφάλαια. 4) Ενημέρωση των Οικονομικών Φορέων για τις προοπτικές του τομέα. 5) Οργάνωση διεθνούς εμβέλειας εκδηλώσεων σε επιλεγμένα χρηματοοικονομικά κέντρα. Το προφίλ του οίκουΠρόκειται για ένα εκ των κορυφαίων νομικών συμβούλων σε θέματα επενδυτικών κεφαλαίων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο στην Κίνα.- Είναι ο μοναδικός διεθνής οίκος με κεντρικά γραφεία στην Ασία.- Διαθέτει πέραν των 30 γραφείων σε Ευρώπη, Αυστραλία, Μέση Ανατολή και Αμερική.- Έχει σημαντική παρουσία και στο Λονδίνο.- Στρατηγικά τοποθετείται κοντά στις αναπτυσσόμενες αγορές και τα χρηματοοικονομικά κέντρα, διαθέτοντας πέραν των 2.700 δικηγόρων. "Σημαντική μέρα για την Κύπρο"Ο πρόεδρος του CIFA, Άγγελος Γρηγοριάδης κάνει λόγο για σημαντική μέρα για την Κύπρο. Όπως λέγει: «Ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου, θα δοθεί η δυνατότητα προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων στην Κύπρο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αναβαθμίζοντάς μας στο χάρτη των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών. Η προώθηση και ενίσχυση του τομέα μπορεί να αποτελέσει πυλώνα επαναφοράς της οικονομίας στις ράγες της ανάπτυξης».Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια του CIFA χαίρει της στήριξης του Υπουργείου Οικονομικών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα