Βαρυχειμωνιά από την Κεντρική Ευρώπη έρχεται και στην Κύπρο-Τι αναμένεται

Σύστημα το οποίο φέρει πολικές αέριες μάζες, αναμένεται ότι θα επηρεάσει και την Κύπρο από την ερχόμενη Δευτέρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια. 

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανέφερε ότι το σύστημα που θα επηρεάσει την Κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη φέρνει βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας. 

Το εν λόγο σύστημα αναμένεται να προκαλέσει

προβλήματα στις άλλες περιοχές της Ευρώπης, όχι όμως στην Κύπρο

Όπως είπε, στην Κύπρο αναμένεται να σημειωθούν βροχές και χιόνια στο Τρόοδος, ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας. 

Οι θερμοκρασίες ίσως να πέσουν και κάτω από τις κανονικές για την εποχή. 

Αναλυτικά η πρόγνωση

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, η οποία σταδιακά υποχωρεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Τις νύκτες και νωρίς το πρωί είναι πολύ πιθανό σε περιοχές κυρίως στο ανατολικά μισό του νησιού να παρατηρείται αραιή ομίχλη ή και ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Κυριακή, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης 

Πού οφείλεται η χθεσινοβραδινή ομίχλη που «σκέπασε» περιοχές στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα