Βαφεάδης για πρόστιμα καμερών: «Το 300άρι μπορεί να σου στερήσει φαγητό»

Την ανάγκη προσαρμογής των προστίμων για τροχαίες παραβάσεις που «φωτογραφίζονται» από τα συστήματα φωτοεπισήμανσης, υπέδειξε μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Σχολιάζοντας το θέμα, είπε ότι εκτιμώνται «τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχαν αυτά τα μέτρα», ωστόσο απαιτείται προσαρμογή τους, για να μην είναι εξοντωτικά για το κοινό.

«Το 300άρι μπορεί να σου στερήσει φαγητό»

Ερωτηθείς για τα όρια ταχύτητας, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους οδικής ασφάλειας, με την τάση στην Ευρώπη να υποδεικνύει

ότι αυτά μειώνονται σε οικιστικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Μπαίνουν σε λειτουργία οι νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε τα σημεία

Κυκλοφοριακό και Park &Ride

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν λύνεται το κυκλοφοριακό, ο Υπουργός Μεταφορών απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι «μπορούμε να δώσουμε επιλογές» στους πολίτες.

Μία από αυτές είναι και το Park &Ride, υπηρεσία την οποία χρησιμοποίησαν μόλις 20 πολίτες την πρώτη μέρα εφαρμογής της, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται, καθώς 167 άτομα την επέλεξαν κατά τη δεύτερη μέρα.

Διαβάστε επίσης: Ο απολογισμός της πρώτης μέρας Park&Ride - Πόσα άτομα αξιοποίησαν την υπηρεσία

Ο κ. Βαφεάδης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη «μεγάλη» αύξηση, ενώ σχολιάζοντας τη διαδρομή που επελέγη, είπε ότι είναι μία «διαδρομή όπου υπάρχουν πολλά κτήρια γραφείων, όπου αρκετοί εργαζόμενοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά αναχώρησης και άφιξης». Θα στοχεύσουμε και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, είπε.

Έρχονται νέες στάσεις

Σε ό,τι αφορά στις εικόνες που βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, με τριτοκοσμικές στάσεις λεωφορείων, είπε ότι αναμένεται αυτές τις μέρες «να ανακοινωθεί ποιος ανάδοχος θα αναλάβει την ευθύνη για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων και σύγχρονων στάσεων για λεωφορεία».

Όπως είπε, η εγκατάστασή τους θα διαρκέσει πέντε χρόνια και θα κοστίσει εξήντα εκατομμύρια, σημειώνοντας ότι στους κύριους άξονες οι στάσεις αυτές θα εγκατασταθούν το 2024 ή το αργότερο εντός του 2025.

Διαβάστε επίσης: Η διαδρομή που ακολουθεί άτομο σε αμαξίδιο για να φτάσει σε στάση λεωφορείου

Keywords
Τυχαία Θέματα