Τυπική διαδικασία ο διορισμός Εφόρων Φορολογίας

Τυπική διαδικασία θα πρέπει να θεωρείται η έγκριση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της εισήγησης της Κυβέρνησης για το διορισμό του Γιάννη Τσαγγάρη στη θέση του Εφόρου Φορολογίας και του Σωτήρη Μακρίδη στη θέση του Βοηθού Εφόρου.

Την εισήγηση του Υπουργικού Συμβουλίου παρουσίασε σε κλειστή συνεδρία ο Υπουργός Οικονομιών Χάρης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Άγγελος Βότσης, ήδη ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έχουν εκφράσει ετοιμότητα να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα

ζήτησαν μερικές μέρες προκειμένου να παραπέμψουν το ζήτημα στα εσωτερικά όργανα για την έγκριση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βότσης είπε πως έχουν συζητηθεί τα θέματα που προέκυψαν «και δεν κρίθηκε ότι θα έπρεπε να ανασταλεί η οποιαδήποτε διαδικασία».

Για την καταγγελία που είχε γίνει για μια από τις δύο περιπτώσεις, ο κ. Βότσης είπε ότι είχε διερευνηθεί, δόθηκαν εξηγήσεις «και δεν φαίνεται να δημιουργήθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα και προχωρούν κανονικά οι δύο αυτές υποψηφιότητες μέχρι και την τελική θέση των υπολοίπων κομμάτων».

«Η έρευνα που έγινε δεν έδειξε ότι υπάρχει οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί τόσο δραματικό για να δημιουργήσει οποιαδήποτε άλλο συνειρμό επί του θέματος», είπε.

Ο κ. Βότσης είπε ότι ο ίδιος εκτιμά ότι οι διορισμοί θα πάρουν την έγκριση της Επιτροπής πριν τη αφυπηρέτηση του νυν Εφόρου Λάζαρου Λαζάρου στις 20 Φεβρουρίου.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Σταύρος Ευαγόρου χαρακτήρισε τους δύο προτεινόμενους «ως αξιόλογους συμπολίτες μας από πλευράς βιογραφικών και γνώσεων».

«Δεν υπήρξε οποιαδήποτε αρνητική προδιάθεση από τον οποιονδήποτε εντός της Επιτροπής, αντίθετα υπήρχε μια ομογνωμία», είπε, προσθέτοντας ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ΥΠΟΙΚ έχουν ξεκαθαρίσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον ένα εκ των δύο διορισμών.

«Έχουμε ζητήσει μια μέρα χρόνο για να ενημερώσουμε τα όργανα του κόμματος», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα