Τ/ΥΠΕΞ: Το κατοχικό Ισραήλ η ρίζα του σημερινού προβλήματος στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί, απαντώντας στην ‘προτροπή’ του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, Ελί Κοέν, «να φιλοξενήσει η Τουρκία τους τρομοκράτες της Χαμάς», έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση επ’ ουδενί», σε γραπτή δήλωσή του κατηγόρησε την επεκτατική και κατοχική πολιτική του Ισραήλ ως την ρίζα του σημερινού προβλήματος στη Γάζα.

«Όπως έχουμε δει στην ιστορία της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης: Όσο το Ισραήλ συνεχίζει να καταπιέζει τους Παλαιστίνιους

και να εξαλείφει τις βασικές τους ελευθερίες, ο αριθμός των Παλαιστινίων που υπερασπίζονται τα συλλογικά και ατομικά τους δικαιώματα θα αυξάνεται και το Ισραήλ θα αντιμετωπίζει μεγαλύτερη αντίσταση.

Η ρίζα του σημερινού προβλήματος έγκειται στην κατοχική στάση του Ισραήλ, την επεκτατική νοοτροπία και τις καταπιεστικές ενέργειες που αγνοούν πλήρως το νόμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις οικουμενικές αρχές.

Οι βάναυσες επιθέσεις μιας κατοχικής δύναμης εναντίον του άμαχου πληθυσμού δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως αυτοάμυνα με κανέναν τρόπο», αναφέρει ο Οντζού Κετσελί.

Η ανάρτηση του Κοέν ανέφερε:

"Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς-ISIS δεν θα υπάρχει στην Γάζα μεθαύριο. Θα απελευθερώσουμε την Γάζα από την Χαμάς για την ασφάλεια του Ισραήλ και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής. Μπορείτε να φιλοξενήσετε στην χώρα σας τρομοκράτες της Χαμάς που δεν έχουν εξαλειφθεί και που έχουν εγκαταλείψει την Γάζα".

Διαβάστε επίσης: «Διπλωματία δεύτερης τροχιάς» - Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων επιστημόνων

Keywords
Τυχαία Θέματα