Τ/ΥΠΕΞ σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ:Ελλάδα-Κύπρος κλιμακώνουν την ένταση, όχι εμείς

Απάντηση στην εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Όρταγκους, που κάλεσε την Άγκυρα να τερματίσει την «προσχεδιασμένη πρόκληση» στην ανατ. Μεσόγειο δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιρρίπτοντας –για άλλη μια φορά- την ευθύνη της έντασης στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη. 

«Πρόκειται για μία σοβαρή παλινδρόμηση εκ μέρους των ΗΠΑ να ασκεί κριτική στις

έρευνες που πραγματοποιεί στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας το Ορούτς Ρέις, την ώρα που έχουν δηλώσει ότι θεωρούν νομικά άκυρο το χάρτη της Σεβίλλης, στον οποίο αποτυπώνονται οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις για τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας του διδύμου Ελλάδας-Ε/Κ Διοίκησης στην ανατ. Μεσόγειο. Αυτή η παλινδρόμηση παρατηρείται και σε δηλώσεις ορισμένων χωρών της ΕΕ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ:Να ανακαλέσει την απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων η Τουρκία

Η πλευρά που αυξάνει τις εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν είναι η Τουρκία, είναι η "Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου" (όπως αποκάλεσε την ΚΔ) και η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, οι ενέργειες της Ελλάδας, που κλιμάκωσαν την ένταση από τις 12 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, κοινοποιήθηκαν από το υπουργείο μας», καταλήγει η ανακοίνωση αναφερόμενη στο non paper που εξέδωσε νωρίτερα το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα