Τ/ΥΠΑΜ: Η Τουρκία απαραίτητη χώρα για τη σταθερότητα στην περιοχή

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση τύπου από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, υποναύαρχο Ζεκί Ακτούρκ, υπογραμμίστηκε ότι «η Τουρκία είναι μια απαραίτητη χώρα για τη σταθερότητα σε κρίσιμες περιοχές με τις λύσεις και τη συμβολή της».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Τ/ΥΠΑΜ υπενθύμισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας υπηρετούν με επιτυχία ιδιαίτερα στην Κύπρο, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις δίκαιες υποθέσεις αδελφών, φιλικών και συμμαχικών χωρών.

Στο μεταξύ, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι επιθεωρήσεις

και η παραλαβή των "σύγχρονων αντιαρματικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς-OMTAS" και του "Ακουστικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς" από τον τουρκικό στρατό.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, θα συμμετάσχει στη συνάντηση και την τελετή υπογραφής στην Αμυντική Βιομηχανία σχετικά με την εγχώρια βαριά τορπίλη AKYA των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τον εθνικό πύραυλο κρουζ ATMACA και το σύστημα ελέγχου πυρός αεράμυνας SAPAN.

Επίσης, η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας İSTANBUL, του πλοίου θαλάσσιου εφοδιασμού και υποστήριξης μάχης DERYA, του πλοίου υποστήριξης εφοδιασμού ARİF EKMEKÇİ και το μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα MARLİN θα πραγματοποιηθούν στη Γιάλοβα στις 19 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: Φιντάν: «Αυτό που κάνει το Ισραήλ δεν είναι τίποτα άλλο από κατοχή»

Keywords
Τυχαία Θέματα