Τσβάιερ: «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε στημένο παιχνίδι...»

Θέση για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν πήρε με δηλώσεις που έκανε ο διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος δήλωσε πως περιμένει μια συγγνώμη από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ για τα όσα είπε εναντίον του για εμπλοκή σε στημένο αγώνα.

Η Μπάγερν ήταν η μεγάλη νικήτρια του «Klassiker», καθώς επικράτησε με 3-2 της Ντόρτμουντ εκτός έδρας.

Ωστόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Βεστφαλοί είχαν πολλά παράπονα από την διαιτησία του ρέφερι Φέλιξ Τσβάιερ,

τόσο για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε μαρκάρισμα στον Ρόις, όσο και για το πέναλτι απ΄όπου και προήλθε το τρίτο γκολ της ομάδας του Μονάχου.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο άσος της Ντόρτμουντ Τζουντ Μπέλιγχαμ προέβη σε επιθετικές δηλώσεις, οι οποίες είχαν ως αποδέκτη τον διαιτητή. Πιο συγκεκριμένα ο άσος των Βεστφαλών είχε αναφέρει στα λεγόμενα του, πως δεν γίνεται να διαιτητεύει το μεγαλύτερο ματς του γερμανικού ποδοσφαίρου ένας διαιτητής, του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε στημένα παιχνίδια.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να προκαλέσουν την τιμωρία του παίκτη, από την Γερμανική Ομοσπονδία με πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ σε δηλώσεις που έκανε στην «Bild» πήρε θέση, για όλα όσα συνέβησαν ενώ δήλωσε πως περιμένει μια συγγνώμη από τον Άγγλο άσο της Ντόρτμουντ, για τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε στημένο αγώνα.

«Θα ήθελα να το διευκρινίσω αυτό σε μια προσωπική συνομιλία με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Εχω μιλήσει ήδη με τη Ντόρτμουντ. Δεν με απασχολεί η τιμωρία του, αλλά το να καταλάβει ότι το παράκανε. Θα δεχόμουν μια ειλικρινή συγγνώμη. Η δήλωση του δίνει εσκεμμένα τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν οδήγησα το παιχνίδι στο μέγιστο των γνώσεών μου και των πεποιθήσεών μου. Είναι προσωπική, απαξιωτική και ασέβεια.

Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε κανένα στημένο αγώνα και αυτό δεν το ισχυρίστηκε ποτέ κανένας επίσημος φορέας. Το αθλητικό δικαστήριο δήλωσε ρητά ότι δεν υπάρχουν "αποδεικτικά στοιχεία" για "αποφάσεις που είναι αντίθετες με τον αθλητισμό με πρόθεση χειραγώγησης" και ότι έχω "αντισταθεί" στην πραγματική συμμετοχή μου στους στημένους αγώνες. Ως νέος, έκανα το λάθος να μην αναφέρω αμέσως ένα περιστατικό, αλλά μόνο αφού το έκανα πολύ καιρό. Αυτό ήταν λάθος και τιμωρήθηκα γι' αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στα λεγόμενα του.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως ο συγκεκριμένος διαιτητής το 2005 είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, ως βοηθός στη 2η κατηγορία, έχοντας δωροδοκηθεί από τον διαιτητή Ρόμπερτ Χόιτσερ, που ήταν ο «εγκέφαλος» με το ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να «κλείσει τα μάτια του» σε περιπτώσεις για γκολ της Βουπερτάλερ.

sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα