«Τσουνάμι» στις σχέσεις Προεδρικού – ηγεσίας Πινδάρου (vid)

Φωτιές στις σχέσεις Προεδρικού – ηγεσίας Πινδάρου.

Συγκεκαλυμμένα μεν, ξεκάθαρα δε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδόμησε τη λογική των τοποθετήσεων Αβέρωφ για επικείμενο «εθνικό τσουνάμι» στο Κυπριακό.

«Όσα λιγότερα λέγονται από όλους, τόσο το καλύτερο. Έχω κουραστεί τις τελευταίες μέρες να ακούω εκτιμήσεις, να ακούω τσουνάμια, να ακούω πολλά. Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το κράτος είναι συντεταγμένο και ακολουθεί πολιτικές προκειμένου ακριβώς να ενισχύσει και ενισχύει συνεχώς την προστασία», δήλωσε ο Πρόεδρος

Αναστασιάδης.

Λειτουργώντας αντανακλαστικά και ως παραλήπτης του κριτικού μηνύματος ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ απάντησε άμεσα, μέσω twitter.

Με ρητορική αρκούντως αιχμηρή και για πολλούς με πολιτικά υπονοούμενα.

"Μαζί μας κατηγορούσαν για κινδυνολόγους για δεκαετίες (Πρόεδρε) Αναστασιάδη. Απλά γιατί εκφράζαμε την ειλικρινή αγωνία μας για τον τόπο. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της Κύπρου", ανέφερε σε σχετικό tweet ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μαζί μας κατηγορούσαν για κινδυνολογους για δεκαετίες @AnastasiadesCY. Απλά γιατί εκφράζαμε την ειλικρινή αγωνία μας για τον τόπο μας. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της Κύπρου. Οσο για την οικονομική ανάπτυξη , βάλαμε και μεις το λιθαράκι μας

— Averof Neofytou (@AverofCY) October 6, 2018

Η επόμενη μέρα έφερε, αναμενόμενα βεβαίως, μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποσυμπίεσης του κλίματος που δημιουργήθηκε.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον εκνευρισμό. Είναι μεγάλες οι δυσκολίες, διότι η Τουρκία και προσπαθεί να αποφύγει τη διαπραγμάτευση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο και προσπαθεί, αν είναι δυνατόν, να ξηλώσει το πλαίσιο Γκουτέρες και να αποφύγει τις ευθύνες της για το ότι θέλει να ελέγξει την Κύπρο και να παριστάνει την εγγυήτρια δύναμη», ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Τα βλέμματα στο μεταξύ στρέφονται τώρα στην αυριανή (8/10) καθοριστική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τη Λευκωσία και στη συνάντηση Ακιντζί – Σπέχαρ την Τρίτη (9/10), παρά του ότι ο κατοχικός ηγέτης εμφανίζεται διστακτικός να συναινέσει σε μια άνευ ατζέντας κοινωνική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα