Τσίπρας:Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι ΑΟΖ της Ε.Ε - Απομονωμένη η Τουρκία

Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι ΑΟΖ της Ευρώπης και τα σύνορά της είναι σύνορα της Ε.Ε., τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό,

σημειώνοντας πως η στάση της Τουρκίας δεν είναι συμπεριφορά ισχύος, αλλά ένδειξη αδυναμίας.

Η Τουρκία είναι απομονωμένη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος.

 Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος δεν είναι πια ένα μικρό νησί στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει στάση, γιατί αν συνεχίσει, μόνο να χάσει έχει.

 Η Ελλάδα βρίσκεται, είπε, σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και στηρίζει τις αποφάσεις της.

 Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοικτοί και πρόσθεσε ότι, αν χρειαστεί, μπορεί να μιλήσει και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κάθε πρωθυπουργός κοιμάται και ξυπνάει με τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αλλά πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είναι ισχυρές και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα