Τσίπρας:Δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στη συνθήκη Λοζάνης

Αναφορές στην Τουρκία έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνεδρίαση της ΚΟ.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία κλιμάκωση της έντασης σε ρητορικό επίπεδο από την πλευρά των γειτόνων» και πως «σε ό,τι αφορά θέματα σεβασμού απέναντι σε διεθνείς

συνθήκες όπως αυτή της Λοζάνης δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τον απαράδεκτο ιστορικό και πολιτικό αναθεωρητισμό». «Η Συνθήκη της Λοζάνης δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα και αυτό πρέπει να το κατανοήσει καλά και η Τουρκία. Και ταυτόχρονα να κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα και θα συνεχίσει να προωθεί την πολιτική της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης υπό την προϋπόθεση όμως ότι την ίδια στάση θα τηρεί και η Τουρκία», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από τη δική μας πλευρά δεν έχουμε τη διάθεση να αμφισβητήσουμε τα δεσμευτικά νομικά κείμενα που αποτελούν του πυλώνες των σχέσεων μας, αλλά την ίδια στιγμή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε και σε οποιονδήποτε να τα αμφισβητεί. Είπε ότι θα είναι για όλους καλό σε μια ευρύτερα ταραγμένη και αποσταθεροποιημένη περιοχή και η Τουρκία να ακολουθήσει τον δρόμο της σύνεσης.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα