Τσίπρας προς Ερντογάν: Οι συνομιλίες πρέπει να προστατευθούν

Οι συνομιλίες στο Κυπριακό πρέπει να προστατευθούν, προκειμένου να πετύχουν, και για να πραγματοποιηθεί Διάσκεψη στη Γενεύη πρέπει να υπάρξει ουσιαστική προετοιμασία για δίκαιη και βιώσιμη λύση, τόνισε ο 'Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο, στο Πεκίνο.

Σύμφωνα τα όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ

κυβερνητική πηγή, στη βάση ενημέρωσης από την ελληνική Κυβέρνηση προς τη Λευκωσία,

ο 'Ελληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αποκλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο και της προώθησης θετικής ατζέντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις .

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της χώρας του ενώ παράλληλα συμφώνησε στην ανάγκη αποφυγής εντάσεων την επόμενη περίοδο και στη σημασία διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δυο χωρών.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε τη στήριξή του στις συνομιλίες για το Κυπριακό, και επεσήμανε ότι πρέπει να προστατευθούν, προκειμένου να πετύχουν. Πρόσθεσε ότι για να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη της Γενεύης πρέπει να υπάρξει ουσιαστική προετοιμασία για δίκαιη και βιώσιμη λύση, ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα