Τσιούτης: Εφαρμογή των μέτρων αλλιώς αυξημένες εισαγωγές στα Νοσοκομεία (vid)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αυξημένο αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και στην ανάγκη για εφαρμογή των μέτρων.

Διαβάστε ακόμη: Θετικός στον κορωνοϊό ένας στους εικοσιπέντε που εξετάστηκαν

Αρχικά ανέφερε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός κρουσμάτων σε διαχειρίσιμα πλαίσια. «Πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν θα έχουμε μηδενικά κρούσματα και ότι ο ιός δεν εξαφανίζεται από μόνος του».

Πρόσθεσε ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στα

μέτρα για να μειωθούν τα περιστατικά. «Δεν είμαι αισιόδοξος για ταχεία μείωση των κρουσμάτων, θα πάρει αρκετές βδομάδες για να διορθωθεί η ζημία».

Τόνισε ότι τώρα στοχεύουν στο πρόβλημα για να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα και έτσι θα λειτουργεί η οικονομία, προσθέτοντας ότι απαιτείται συμμόρφωση.


Εξήγησε ότι αυξάνονται οι νοσηλείες, ενώ τις τελευταίες εννέα ημέρες υπήρξαν 900 επιβεβαιωμένα κρούσματα. «Αυτό θα μεταφράζεται σε αυξημένες νοσηλείες στα Νοσοκομεία».

Συμπλήρωσε ότι «περιμένουμε ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δράσουν τα μέτρα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα δούμε αυξημένες εισαγωγές στο Νοσοκομείο και αυτό θα σημαίνει καμπανάκι».

Τέλος ανέφερε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει η δυνατότητα για αυξημένο αριθμό τεστ σε μικρό χρονικό διάστημα. «Χρειαζόμαστε μέτρα που θα επιτρέπουν την λειτουργία της κοινωνίας».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 

Ρώσος επιδημιολόγος:Διαχειρίσιμη η κατάσταση σε 10-12 μήνες λόγω του Sputnik-V

Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιούτης, Εφαρμογή, Νοσοκομεία,tsioutis, efarmogi, nosokomeia