Τσιελεπής: Δεχόμαστε πιέσεις για να σωθεί τάχα το γόητρο της Τουρκίας-Τατάρ

«Συνεπείς στο πατριωτικό μας καθήκον θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την οριστική διχοτόμηση που σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει στη δημιουργία χερσαίων συνόρων με την Τουρκία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τουμάζος Τσιελεπής, Επικεφαλής Γραφείου Κυπριακού Κ.Ε. ΑΚΕΛ για το Κυπριακό.

Αυτούσια η δήλωση

Υπάρχει στο σύγχρονο κόσμο ένα κράτος που κινδυνεύει να αποκτήσει χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Η πατρίδα μας. Εκεί μας οδηγούν οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί Αναστασιάδη – Συναγερμού στο Κυπριακό.

Μετά

το ναυάγιο του Κραν Μοντανά η Τουρκία προχώρησε σε νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι και την ΑΟΖ. Επέβαλε τον διχοτομιστή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Επανήλθε μετά από δεκαετίες στη θέση για δύο κράτη και την κατέθεσε στην πρόσφατη διάσκεψη της Γενεύης.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα απέρριψαν τη λύση δύο κρατών. Ταυτόχρονα, όμως, γινόμαστε δέκτες περίεργων προτάσεων για κυριαρχική ισότητα και δύο λαούς ως αφετηρία για επανέναρξη των συνομιλιών. Δεχόμαστε πιέσεις για να σωθεί τάχα το γόητρο της Τουρκίας και του Τατάρ. Στην πραγματικότητα, όμως, τέτοιες προσεγγίσεις αλλοιώνουν το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και λύσης.

Γιατί φθάσαμε όμως σε αυτό το σημείο, ένα βήμα από τον γκρεμό;

Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με την αντιφατική και επικίνδυνη πολιτική Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, τους αλλεπάλληλους πειραματισμούς, την αμφισβήτηση βασικών συγκλίσεων, του Πλαισίου Γκουτέρες, τις σκιές για τη βάση λύσης. Όταν  μάλιστα είχαν απέναντί τους για πέντε ολόκληρα χρόνια όχι τον Τατάρ αλλά τον Ακιντζί.

Η μόνη πολιτική δύναμη που προειδοποιούσε ακούραστα για τις συνέπειες των χειρισμών Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ και έχει όραμα και πρόταση για το Κυπριακό είναι το ΑΚΕΛ.

Συνεπείς στο πατριωτικό μας καθήκον θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την οριστική διχοτόμηση που σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει στη δημιουργία χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.Στις 30 του Μάη ενισχύουμε το ΑΚΕΛ.

Ενισχύουμε τον αγώνα για λύση απελευθέρωσης και επανένωσης του τόπου και του λαού.Πάμε δυνατά.

Έντιμα. Καθαρά. Ειλικρινά. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιελεπής, Δεχόμαστε, Τουρκίας#45Τατάρ,tsielepis, dechomaste, tourkias#45tatar