Τσελίκ: Η διπλωματία της Τουρκίας έδωσε ελπίδα στο Ουκρανικό

Η διπλωματική γραμμή που άνοιξε η Τουρκία έδωσε ελπίδα σε όλους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ ενώ υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία δεν ακούγονταν σχεδόν καθόλου.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του της οποίας προέδρευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή τους ατζέντα ήταν το Ουκρανικό. Όπως είπε, “ο Ολλανδός Πρωθυπουργός

θα έρθει στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες”, ενώ επίσκεψη στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει και ο Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου.

“Ο Πρόεδρός μας έχει επαφές και τον κ. Πούτιν και τον κ. Ζελένσκι. Πραγματοποίησε 38 τηλεφωνικές επαφές με 35 αρχηγούς κρατών. Όλοι λένε ότι η πολιτική της Τουρκίας είναι αξιόπιστη. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Συζητούνται 6 σημεία (στις διαπραγματεύσεις). Για τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, ο κ. Πούτιν και ο κ. Ζελένσκι πρέπει να συναντηθούν. Από αυτή την άποψη, ο Πρόεδρός μας δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος μεσολαβητής”, είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ άφησε και πάλι αιχμές εναντίον της Δύσης λέγοντας ότι “η φωνή της διπλωματίας και ειδικότερα οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, δεν ακούγονταν σχεδόν καθόλου”. “Μόνο η γραμμή που άνοιξε η Τουρκία, κρατώντας έντονα τον διάλογο με τα μέρη… Η διπλωματική γραμμή που άνοιξε η Τουρκία έδωσε ελπίδα σε όλους”, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Ρωσικά πλήγματα σε Οδησσό-Κάλεσμα Ζελένσκι για διακοπή εμπορίου με Ρωσία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσελίκ, Τουρκίας, Ουκρανικό,tselik, tourkias, oukraniko