Τσαβούσολγου: Προασπίζουμε τα δικαιώματα μας γύρω από Κύπρο

«Κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, σε εκδήλωση για βετεράνους πολέμου βρέθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις εξελίξεις στην ανατ. Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας ότι: «Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και του ψευδοκράτους γύρω από την Κύπρο

και την ανατολική Μεσόγειο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε παράλληλα για ‘προδοσία της πατρίδας’ το βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επέκρινε την κυβέρνηση για τις χωρίς αποτέλεσμα γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς έδωσε λαβή –όπως είπε- στον τύπο της Ελλάδας να το εκμεταλλευτεί και να συκοφαντήσει την Τουρκία.

«Τις προάλλες ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης υπέβαλε στη βουλή ερώτηση σχετικά με τις έρευνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή την ερώτηση ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θα θάψει στη Μεσόγειο 2 δις δολάρια για γεωτρήσεις. Λέγοντας ότι δεν βρέθηκε ούτε καν ένας κουβάς πετρέλαιο έδειξε ότι δεν του αρέσουν οι έρευνες της Τουρκίας. Με την ερώτηση της αντιπολίτευσης βρήκε ευκαιρία ο ελληνικός τύπος να εκφράσει την ενόχλησή του στις έρευνες της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Ο ελληνικός τύπος αμέσως εκμεταλλευόμενος αυτές τις δηλώσεις άρχισε να συκοφαντεί και να δυσφημεί τις έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο. Μα τον Αλλάχ, αν αυτό δεν είναι γκάφα, τί είναι; Αυτό είναι προδοσία απέναντι στην ίδια την πατρίδα σου και το λαό σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα