Τσαβούσογλου: Θα θέλαμε να συναντηθούν οι ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας στην Αττάλεια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και κάλεσε τη Ρωσία και την Ουκρανία να συναντηθούν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στην Αττάλεια.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι θα ήθελαν να φέρουν μαζί το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και τον Ουκρανό ομόλογό του Κουλέμπα στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

«Δεν

ξέρω αν οι Ουκρανοί μπορούν να έρθουν μέσα σε αυτό το πολεμικό περιβάλλον. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ έχει επιβεβαιώσει ότι θα έρθει στην Αττάλεια. Ελπίζουμε να φέρουμε μαζί και τις δύο πλευρές σε υπουργικό επίπεδο.

Η Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει διάλογο και με τις δύο χώρες», είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου υπεραμύνθηκε επίσης του να διατηρεί η Τουρκία ανοιχτό τον εναέριο χώρο της, υποστηρίζοντας είναι στρατηγικά και ανθρωπιστικά σημαντικό.

«Διατηρούμε τον εναέριο χώρο μας ανοιχτό. Διατηρούμε τον εναέριο χώρο ανοιχτό όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για τους πολίτες των χωρών που εφαρμόζουν τις κυρώσεις».

Σχέσεις με ΗΠΑ

«Σχετικά με την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν. Υπάρχουν διμερή θέματα στην ατζέντα μας με τις ΗΠΑ και θα συζητηθεί επίσης η κατάσταση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία - Χτύπημα σε πυρηνικό εργοστάσιο

Keywords
Τυχαία Θέματα