Τσαβούσογλου στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας: «Σταθείτε δίπλα στους Τ/κ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, εκφώνησε ομιλία στην ετήσια συνάντηση συντονισμού του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται, τόνισε ότι σημαντικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν ο μουσουλμανικός κόσμος ενεργεί με αλληλεγγύη.


«Το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει ορίσει την 15η Μαρτίου ως «Διεθνή

Ημέρα κατά της Ισλαμοφοβίας» είναι ένα από τα σημαντικά παραδείγματα αυτού. Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, το Κοράνι λέει, «Οι πιστοί είναι αδελφοί σας και να είστε σε ειρήνη με τους αδελφούς μας». Γι' αυτό πρέπει να κρατήσουμε την αδελφότητα μεταξύ των μουσουλμάνων πάνω από την πολιτική. Η φωνή μας μπορεί να ακουστεί μόνο αν δράσουμε μαζί σε θέματα που αφορούν όλους τους πιστούς», ανάφερε χαρακτηριστικό.

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου: Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε όρους για τα F-16

Μάλιστα, είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικη απομόνωση και εμπάργκο, σημειώνοντας πως «αναμένουμε από τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) να σταθούν δίπλα στους Τουρκοκύπριους. Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα επίσης στερείται των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών της. Οι Μουφτήδες δεν ορίζονται, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την εθνική τους ταυτότητα και την αυτονομία τους στην εκπαίδευση. Ζητάμε από τα αδέλφια μας να είναι σε αλληλεγγύη μαζί τους».

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η τελευταία έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν κατά των Ουιγούρων Τούρκων στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα