Τσαβούσογλου: Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα επέστρεφαν τους 8

Λόγω των πιέσεων από την Ευρώπη δεν έδωσε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στην Τουρκία η ελληνική δικαιοσύνη, υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει τον λόγο του στον Τούρκο Πρόεδρο ότι θα επέστρεφαν τους 8 στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει στην Αδριανούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της

15ης Ιουλίου, ωστόσο το εμπόδισε η ελληνική δικαιοσύνη.

Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “η Ελλάδα στην αρχή προσπάθησε πολύ για να δώσει στην Τουρκία αυτά τα άτομα (τους 8), αλλά η Δύση άσκησε πολλές πιέσεις. Ο Τσίπρας έδωσε τον λόγο του στον Πρόεδρό μας, αλλά η δικαιοσύνη αυτά τα εμπόδισε”.

“Τώρα βλέπουμε ότι με απόφαση της δικαιοσύνης αυτοί αφέθηκαν πρώτα ελεύθεροι και μετά τους χορηγήθηκε άσυλο. Η δικαιοσύνη δέχτηκε πολλές πιέσεις. Βλέπουμε αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης που στηρίζουν τους πραξικοπηματίες. Ίσως η δικαιοσύνη να μην ακούει την κυβέρνηση εκεί, αλλά γνωρίζουμε ότι αποφάσισαν με τις πιέσεις της Ευρώπης”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα