Τσαβούσογλου για Αφρίν: Yπέρ τρομοκρατίας όσοι δεν συμφωνούν

Όποιος αντιτάσσεται στην επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας τάσσεται με την πλευρά των τρομοκρατών και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ιράκ, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η Άγκυρα ανέμενε από τη Γαλλία να στηρίξει τη στρατιωτική επιχείρησή της.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή ήταν η έκκληση της Γαλλίας

προς την Τουρκία για αυτοσυγκράτηση και η προειδοποίησή της ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία.

Τον τερματισμό της τουρκικής επιχείρησης στην Αφρίν που "θα μπορούσε να βοηθήσει τρομοκρατικές οργανώσεις" ζητά η Τεχεράνη

Το Ιράν ζήτησε σήμερα να τερματιστεί γρήγορα η επιχείρηση της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τις "τρομοκρατικές" οργανώσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

"Το Ιράν ελπίζει ότι αυτή η επιχείρηση θα τερματιστεί άμεσα ώστε να αποφευχθεί μια εμβάθυνση της κρίσης στη μεθόριο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας" ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το πρακτορείο. "Μια συνεχιζόμενη κρίση στην Αφρίν μπορεί να δώσει ώθηση στις τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία", πρόσθεσε.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα