Τσαβούσογλου: Αν ο Μακρόν έχει κάτι να μας πει, να το πει μπροστά μας

Στις κατηγορίες του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, εναντίον της Τουρκίας για το ρόλο της που διαδραμάτισε ιστορικά στην πρώην γαλλική αποικία την Αλγερία, απάντησε σήμερα με σκληρό τρόπο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα στο Λβιβ της Ουκρανίας.

«Είναι εξαιρετικά λάθος να εμπλέκουν την Τουρκία σε τέτοιες συζητήσεις, η οποία δεν έχει ούτε έναν μαύρο λεκέ στην ιστορία της, σαν την αποικιοκρατία», δήλωσε, ενώ προκάλεσε το Γάλλο πρόεδρο, λέγοντας ότι «δεν βρίσκουμε τέτοιες

δηλώσεις σωστές. Όπως έχω ξαναπεί, η Γαλλία προετοιμάζεται για τις εκλογές και ο Μακρόν χρησιμοποιεί αυτή τη ρητορική για προεκλογικούς λόγους. Ωστόσο, τέτοιες φθηνές προσεγγίσεις δεν ωφελούν στις εκλογές στη Γαλλία. Αντ' αυτού, θα πρέπει κάνει κινήσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού του. Αν ο Μακρόν έχει κάτι να μας πει, θα προτιμούσαμε να το πει μπροστά μας, όχι πίσω από την πλάτη μας. Ακριβώς όπως έχει κάνει κι ο πρόεδρός μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα