Τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας τους συζήτησαν Frontex και Αστυνομία Κύπρο

Τρόποι για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και υποστήριξης που παρέχει ο Οργανισμός Frontex στις Κυπριακές Αρχές στους τομείς που αφορούν τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των επιστροφών συζητήθηκαν την Τετάρτη κατά την διάρκεια συνάντησης του Αξιωματικού Συνδέσμου του Οργανισμού Frontex, Γρηγόρη Αποστόλου με τον Βοηθό Αρχηγό Προστασίας Συνόρων, Μάριο Χριστοφίδη, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας,

κατά την διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του Frontex και των αρμόδιων υπηρεσιών της Αστυνομίας (ΥΑ&Μ, Λ&ΝΑ και ΜΑΕΠ).

Όπως αναφέρεται, συζητήθηκαν τρόποι για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και υποστήριξης που παρέχει ο Οργανισμός στις Κυπριακές Αρχές στους τομείς που αφορούν τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των επιστροφών.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Frontex εξήρε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Αστυνομία Κύπρου και τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται, σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες του Κράτους, με αποτέλεσμα τις αυξημένες επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά το τρέχον έτος και αναμένονται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις περσινές.

Προστίθεται ότι από πλευράς Κυπριακής Αστυνομίας εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον Οργανισμό για την συνδρομή του τόσο σε τεχνική υποστήριξη, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, και επαναλήφθηκε η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της υφιστάμενης συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Frontex αναμένεται να έχει επί μέρους συναντήσεις με τις διοικήσεις της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα