Τρομακτικά στοιχεία για την πτήση θανάτου!

Σοκαριστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία. «Το αεροπλάνο είχε καύσιμα για 2965 χλμ., σε μία απόσταση 2960 χλμ.»!

Οσο περνάνε οι ώρες, τόσο περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται για το μοιραίο αεροπλάνο, που στοίχισε τη ζωή σε 71 ψυχές. Οπως αναφέρεται σε Μέσα της Κολομβίας, το συγκεκριμένο

μοντέλο αεροπλάνου που έκανε την πτήση θανάτου, το Avro Regional Jet 85 διαθέτει καύσιμα για 2,965 χλμ., όταν η απόσταση που έπρεπε να διανύσει ήταν 2,960 χλμ.!

Οπως δήλωσε ο πραγματογνώμονας Χούλιο Κονσουέγκρα, που είναι εκπαιδευτής πιλότων και συγγραφέας: «Είναι τεράστιας σημασίας ο σωστός σχεδιασμός πριν την απογείωση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τυχόν απρόβλεπτα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πτήσης». Και επιβεβαίωσε ότι «η ικανότητα του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους να πραγματοποιήσει και να ολοκληρώσει αυτήν την πτήση ήταν περιορισμένη».

Και πρόσθεσε: «Τη δεκαετία του ’90 ήμουν πιλότος σε ένα παρόμοιο αεροσκάφος, το Regional Jet 100. Δεν είναι σε καμία περίπτωση απαρχαιωμένο αεροπλάνο. Έχει όλα τα συστήματα. Όμως, μιλάμε για αεροσκάφη που προορίζονται συνήθως για τοπικές πτήσεις, διάρκειας δύο ωρών. Οπότε, στην περίπτωση του δυστυχήματος της Σαπεκοένσε, η λειτουργία του αεροπλάνο είχε φτάσει στα όριά της κατά τρόπο ανάρμοστο».

Keywords
Τυχαία Θέματα