Τρόικα: Στα βαθιά η αξιολόγηση–συστάσεις για υδρογονάνθρακες

Συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας είχαν το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Στα βαθιά εισέρχεται η αξιολόγηση των δανειστών, με την τρόικα να εκφράζει άποψη για τους υδρογονάνθρακες.

Προσοχή στη χρηματοδότηση των υποδομών για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος "Αφροδίτη", φέρονται να συνέστησαν στον Υπουργό Ενέργειας οι επικεφαλής της τρόικας. Υπό το φως

της ανακήρυξης του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμο, οι τροϊκανοί φέρονται να τόνισαν ότι πρέπει ν' αποφευχθούν ανεξέλεγκτα οικονομικά ανοίγματα, ακόμη και αν έχουν μορφή κρατικών εγγυήσεων.

Στο θέμα της αποκρατικοποίησης τμημάτων της ΑΗΚ θα επανέλθουν από τον Σεπτέμβριο, όποτε και θα ολοκληρωθεί σχετική μελέτη.

Τέθηκαν, επίσης, επί τάπητος τα αποτελέσματα για τον τουρισμό.

Ενωρίτερα, οι τρείς επικεφαλής των κλιμακίων της τρόϊκας, συναντήθηκαν με τους Χάρη Γεωργιάδη και Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, εγκαινιάζοντας την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την επικαιροποίηση του μνημονίου.

Μέρος των συναντήσεων έγιναν στην παρουσία του Υφυπουργού παρά τω προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων, Κωνσταντίνου Ηροδότου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.Το φλέγον θέμα των αποκρατικοποιήσεων Ημικρατικών Οργανισμών.Η αυτονόμηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων. Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.Το νομοσχέδιο της πώλησης δανείων από τραπεζικά ιδρύματα σε τρίτους.

Ουσιαστικά, οι επικεφαλής της τρόικας έχοντας υπόψη τα ευρήματα των κλιμακίων, όπως καταγράφηκαν από τους τεχνοκράτες την περασμένη βδομάδα, μελετούν με τις κυπριακές αρχές, τον βαθμό τήρησης των προαπαιτούμενων ώστε να οριστούν οι μετέπειτα στόχοι που θα συνθέτουν το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα