Τρ.Κύπρου: Άνοιξε ο δρόμος για Σχέδιο Πλεονασμού Προσωπικού

Άνοιξε ο δρόμος για το Σχέδιο Πλεονασμού του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο αφορά 193 άτομα.

Με επιστολή της η Τράπεζα Κύπρου, ενημέρωσε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας για τις πρόνοιες του Προγράμματος.

Στο πλαίσιο του σχεδίου και για να προκύψουν οι 193 πλεονασμοί

προσωπικού, θα γίνουν συγχωνεύσεις ή ακόμα και καταργήσεις τμημάτων της Τράπεζας. Η μείωση του προσωπικού θα επηρεάσει σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας και θα γίνουν με οριζόντιο τρόπο.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη καθώς για το προηγούμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου το οποίο είχε εξαγγείλει η Τράπεζα Κύπρου για το προσωπικό της, το ενδιαφέρον ήταν πενιχρό.

Κλειδί για το συγκεκριμένο σχέδιο, αποτελεί η στάση της ΕΤΥΚ, η οποία είναι ενήμερη για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις του σχεδίου. Άσκησε ήδη πιέσεις για να πετύχει ευνοϊκότερους όρους και κίνητρα για την έξοδο του προσωπικού, αλλά οι πιέσεις δεν εισακούστηκαν.

Σύμφωνα με τον περί Πλεονασμού Νόμο οι εργοδότες είναι αναγκασμένοι να ενημερώσουν 1 μήνα πριν, το Υπουργείο Εργασίας, γι’ αυτό και η Τράπεζα Κύπρου απέστηλε την επιστολή στο Υπουργείο.

Να σημειώσουμε ότι παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο υποβολής νέου σχεδίου χωρίς ωστόσο αυτό να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Keywords
Αναζητήσεις
τραπεζα κυπρου πλεονασμοι
Τυχαία Θέματα