Τριβές Υπ. Παιδείας - ΟΕΛΜΕΚ πριν το πρώτο κουδούνι και για τα κλιματιστικά

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Στο δελτίο έκανε παρέμβαση και ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Υπουργείου για την νέα σχολική χρονιά αλλά και για την εγκατάσταση κλιματιστικών. 

Αρχικά ο κύριος Χατζησάββας ανέφερε ότι η αναβολή στην επιστροφή των μαθητών θα βοηθήσει καθώς το Υπουργείο Παιδείας

δεν ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές. Πρόσθεσε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες είναι σημαντικός παράγοντας, τονίζοντας όμως ότι τα πρωτόκολλα δεν ήταν έτοιμα, ενώ δεν διευκρινιστικέ πως θα διδάσκονται μαθήματα όπως γυμναστική, χημεία και τεχνολογία.

Επεσήμανε ότι πέρσι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κατήλθαν σε στάση εργασίας για το ζήτημα των κλιματιστικών. Πρόσθεσε ότι ο τέως υπουργός Παιδείας είχε ορίσει επιτροπή για να διερευνήσει το ζήτημα με τα κλιματιστικά χωρίς αποτέλεσμα.

«Καλώ δημοσίως τον Υπουργό Παιδείας να ζητήσει τα πορίσματα και επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να προγραμματιστεί του Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε σταδιακά να τοποθετηθούν κλιματιστικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας».

Πρόσθεσε ότι «αν εκεί στο Υπουργείο Παιδείας δεν κατανοούν τι σημαίνει να είσαι σε μια αίθουσα και να καίγεσαι σημαίνει ότι κάποιοι πρέπει να πάνε σπίτι τους».

Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι και περιμένουν τα πρωτόκολλα .

Παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων έκανε και ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος φανερά ενοχλημένος ανέφερε ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα για αναβολή εξαιτίας των υψηλών καιρικών συνθηκών.

«Δεν είναι δυνατό να ακούμε ότι το Υπουργείο δεν ήταν έτοιμο. Ο κύριος Χατζησάββας γνωρίζει ότι τα σχολεία δεν έχουν ικανό ηλεκτρικό φορτίο για να εγκαταστήσουμε κλιματιστικά».

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 400 σχολεία. «Γνωρίζουν ότι οι ειδικοί μας συνέστησαν να μην χρησιμοποιούμαι τα κλιματιστικά», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε ότι τα πρωτοκολλά προνοούν ανοικτές πόρτες και παράθυρα. «Πώς είναι δυνατό να βγαίνουν και να ζητούν κλιματιστικά».

Τέλος ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι τα σχολεία θα ήταν έτοιμα αύριο το απόγευμα. «Δεν είναι έτοιμα όλα και το γνωρίζω αλλά έχουμε εποπτεία για το σχολικό σύστημα στην Κύπρο», ενώ ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα νέο πρωτοποριακό σχέδιο. 


Από την πλευρά του ο κύριος Χατζησάββας ανέφερε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες στον Υπουργό.

Διαβάστε ακόμη: 

Επανασχεδιασμό πρωτοκόλλου ζητούν οι οργανωμένοι γονείς για τα νηπιαγωγεία

Keywords
Τυχαία Θέματα