Τριγμοί στην Παιδεία-Ετοιμάζουν κοινό μέτωπο απεργιών οι εκπαιδευτικοί

Σε συμπόρευση στις κινητοποιήσεις τους φαίνεται πως προχωρούν οι τρεις εκπαιδευτκές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, μετά το κάλεσμα που δέχθηκαν μέσω ανακοίνωσής από την συντεχνία των δασκάλων για κοινή συνεδρία.


Αν και η ΠΟΕΔ, έχει ήδη ανακοινώσει την μονόωρη στάση εργασίας της, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 μέχρι τις 9:15 το πρωί, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το

Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε παράλληλα να εισηγηθεί και άλλες δράσεις για τα πιο πάνω θέματα, τις οποίες θα καταθέσει στη συνάντηση των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, που θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, με στόχο τον συντονισμό και την κοινή δράση. Θα ζητηθεί επίσης συνάντηση από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής για μελέτη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και ανάληψη κοινών δράσεων».

Δεν αποκλείει την κοινή δράση σε απεργιακά μέτρα η ΟΕΛΜΕΚ

Πολλά είναι τα κοινά ζητήματα που απασχολούν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστα Χατζησάββα.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κ. Χατζησάββας ανέφερε πως κατά την κοινή συνεδρία, θα συζητήσουν, «το συνταξιοδοτικό ζήτημα, θέμα το οποίο απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι εξωτερικές παρεμβάσεις που είχαμε το τελευταίο διάστημα στο έργο των εκπαιδευτικών αλλά και η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στις μετακινήσεις-μεταθέσεις των εκπαιδευτικών».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης απεργιακών μέτρων από κοινού, ο κ. Χατζησάββας τόνισε πως, «η απόφαση την ΠΟΕΔ, φαίνεται πως θα υπάρξει εισήγηση προς τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις. Θα μελετήσουμε και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις την εισήγηση της ΠΟΕΔ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε από κοινού στην λήψη οποιοδήποτε μέτρων».

Η απόφαση για πιθανή λήψη κοινών μέτρων από τις εκπαιδευτικές  οργανώσεις αναμένεται να ληφθεί την Δευτέρα.

Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα έχουν συνάντηση την Δευτέρα με την ΠΑΣΥΔΥ και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου για το συνταξιοδοτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα