Τριάρα της ΑΕΚ επί της Καλονής

Η ΑΕΚ σημείωσε την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-0 της Καλλονής στο ΟΑΚΑ, χάρη στα γκολ των Ραφίκ Τζεμπούρ και Χρήστου Αραβίδη (2) και παρέμεινε μόνη δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, αφού μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ραφίκ Τζεμπούρ με κεφαλιά, ύστερα από όμορφη ενέργεια και

σέντρα του Γιάκομπ Γιόχανσον, άνοιξε το σκορ. Η Καλλονή προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά τα σουτ των Σάμπα και Μανούσου δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Στο 15', ο Γκουστάβο Πογέτ άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 αντί για 4-4-2, με τον Αραβίδη να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Τζεμπούρ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο 28χρονος επιθετικός έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο Ντίντακ Βίλα απέφυγε τον Γεωργίου, μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα κι ο αρχηγός της ΑΕΚ προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η "Ένωση" είχε εξαιρετικά ποσοστά... ευστοχίας, καθώς σημείωσε δύο γκολ σε αντίστοιχες τελικές. Οι παίκτες του Θαλή Θεοδωρίδη δεν έβρισκαν χώρους προς την αντίπαλη εστία και επιχειρούσαν μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν τον Αλάιν Μπαρόχα. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 39', ο Τζεμπούρ έφθασε μία "ανάσα" από το δεύτερο προσωπικό γκολ του, αλλά ο Άντριου Χογκ αρνήθηκε το γκολ με εντυπωσιακή επέμβαση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Καλλονή προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπαρόχα. Στο 50', ο Τζεμπούρ διαμαρτυρήθηκε για κράτημα από τον Τσαμπούρη μέσα στην μεγάλη περιοχή, με το ριπλέι να δείχνει πως υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών. Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών η ομάδα της Λέσβου έφθασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά ο Ντίντακ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Αντέτζο, μετά από την κακή έξοδο του Μπαρόχα. Ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας πήρε ρεβάνς ένα λεπτό αργότερα, καθώς πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Αντέτζο.

Στο 62', η ΑΕΚ "κλείδωσε" τη νίκη με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αραβίδη, μετά από σέντρα του Γκάλο. Αξίζει να σημειωθεί πως καθ' όλη τη διάρκεια της φάσης ο Αντέτζο βρίσκεται πεσμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι παίκτες της "Ένωσης" επέλεξαν να συνεχίσουν κανονικά το παιχνίδι. Επτά λεπτά αργότερα, ο Έλληνας επιθετικός παραλίγο να σημειώσει χατ τρικ, αλλά ο Ούκα πρόλαβε πάνω στη γραμμή κι απομάκρυνε την μπάλα. Στο 72', ήταν σειρά του Γκάλο να προλάβει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καλτσά, μετά από νέα κακή έξοδο του Μπαρόχα. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89' Κορδέρο), Μπουονανότε, Πλατέλλας (63' Βάργκας), Αραβίδης, Τζεμπούρ (76' Μάνταλος).

Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέτζο (65' Ούκα), Γιορέντε (84' Ευαγγελιδάκης), Κεϊτά, Καλτσάς, Χιντασέλι (65' Ξύδας), Γεωργίου, Σάμπα, Μανούσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα