Τριαντάχρονη έσβησε στην άσφαλτο

Ένας 79χρονος οδηγός φαίνεται να ανέκοψε την πορεία της νεαρής οδηγού μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και 39χρονος από τη Βουλγαρία, κάτοικος Ξυλοφάγου, που τραυματίσθηκε σε ατύχημα στην Αυγόρου

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα των τροχαίων σε μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος. Ένα σημαντικό ποσοστό των οδικών ατυχημάτων καταλήγουν να είναι θανατηφόρα, ενώ άλλα προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς και μόνιμες αναπηρίες στα άτομα

που εμπλέκονται σ' αυτά.

Είναι επίσης γεγονός ότι στην Κύπρο μεταξύ των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων -οδηγών και επιβατών-συμπεριλαμβάνονται κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. Το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα είναι κομμάτια της ζωής όλων μας. Είναι μέσα μεταφοράς και εξυπηρέτησης στις καθημερινές μας ανάγκες. Ο τρόπος όμως με τον οποίο χρησιμοποιούνται είναι πολλές φορές η αιτία για τα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έγιναν πολλά τροχαία δυστυχήματα. Χθες το πρωί στη Λεμεσό, άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο η 30χρονη Ευτυχία Κλεομένη, όταν όχημα που οδηγούσε 79χρονος τής έκοψε το δρόμο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα που οδηγούσε η Ευτυχία. Το δυστύχημα έγινε κοντά στο νέο Νοσοκομείο Λεμεσού, στην οδό Συνεργατισμού.

Έβγαινε από πάροδο
Το νέο θανατηφόρο σημειώθηκε λίγο μετά τις δέκα χθες το πρωί. Όπως ανέφερε ο αξιωματικός δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιος Καφάς, «αυτοκίνητο το οποίο εξερχόταν από δευτερεύουσα οδό με κατεύθυνση κύρια οδό φαίνεται να ανέκοψε την ελεύθερη πορεία μοτοσικλέτας, που εκινείτο στην κύρια οδό, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση μεταξύ τους και τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού της μοτοσικλέτας.

Οι δυο οδηγοί, συνέχισε, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 30χρονης, ενώ ο ηλικιωμένος οδηγός του αυτοκινήτου κρατήθηκε για νοσηλεία και υποβάλλεται σε εξετάσεις».

Φαίνεται ότι έτρεχε
Σύμφωνα με τον αξιωματικό της Αστυνομίας, «από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι η οδηγός της μοτοσικλέτας είχε κάπως αυξημένη ταχύτητα, θα γίνουν όμως επιστημονικές εξετάσεις, για να καταδείξουν και να αποδείξουν ή να απορρίψουν το γεγονός αυτό».

Ο Αιμίλιος Καφάς, πρόσθεσε ότι θα γίνουν εξετάσεις και για να διαπιστωθεί κατά πόσο η 30χρονη φορούσε ή όχι το προστατευτικό κράνος, και κάτω από ποιες συνθήκες ο οδηγός του αυτοκινήτου εισήλθε στην κύρια οδό.

Στην Εντατική 39χρονος
Σε ένα άλλο οδικό ατύχημα, που συνέβη χθες στην επαρχία Αμμοχώστου, τραυματίσθηκε κρίσιμα 39χρονος από τη Βουλγαρία, κάτοικος Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 39χρονος με συνεπιβάτες δυο συμπατριώτες του, 39 και 20 χρονών, γύρω στις δύο χθες το πρωί, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον δρόμο Αυγόρου-Ξυλοφάγου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο έφυγε από τον δρόμο και ανατράπηκε στα χωράφια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των τριών επιβατών.

Μεταφέρθηκε στη Λευκωσία ο οδηγός
Ο οδηγός με αιμορραγία στον εγκέφαλο και πολλαπλά κατάγματα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Λάρνακας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διασωληνώθηκε. Οι δύο συνεπιβάτες του μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος έφερε κατάγματα στα πλευρά και κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ ο 20χρονος είχε μόνο εκδορές κι αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό
Εκτός από τα τροχαία, χθες συνέβη και ένα εργατικό ατύχημα, κατά το οποίο τραυματίσθηκε σοβαρά 47χρονος εργάτης. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, γύρω στις επτά χθες το πρωί, ο 47χρονος εργάτης τραυματίσθηκε όταν, ενώ βρισκόταν στον ισόγειο χώρο υπό ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, μεταλλική πλατφόρμα η οποία ήταν τοποθετημένη πάνω σε σκαλωσιά στον δεύτερο όροφο υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του.

Ο τραυματισμένος εργάτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, επισκληρίδιο αιμάτωμα, πολλαπλά κατάγματα σπονδυλικής στήλης και κάταγμα στον αυχένα και τη θωρακική μοίρα.

Διασωληνωμένος ο 47χρονος
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία στην Εντατική Μονάδα. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως κρίσιμη. Στη σκηνή του ατυχήματος μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και Λειτουργός του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, για εξετάσεις. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γερμασόγειας διενεργεί εξετάσεις, για να διαπιστώσει τα αίτια του ατυχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα