Τρία νέα σχέδια απασχόλησης από κυβέρνηση για 7.000 ανέργους

Ανάσα σε χιλιάδες ανέργους έρχονται να δώσουν τρία σχέδια επιδότησης εργασίας, τα οποία εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Εργασίας και είναι συνολικού κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ.

«Το πρώτο σχέδιο θα αφορά την εξάμηνη πρακτική άσκηση αποφοίτων πανεπιστημίου, το δεύτερο την εξάμηνη πρακτική άσκηση αποφοίτων λυκείου και 1.000 θέσεις εργασίας με επιδότηση 50% του μισθολογικού κόστους πρόσληψης άνεργου, που για τους μακροχρόνια άνεργους, πέραν των 9 μηνών, θα φθάνει το 60% του μισθολογικού κόστους», ανέφερε η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Τα τρία νέα

σχέδια η διαδικασία εφαρμογής των οποίων θα αρχίσει στις 15 Μαϊου, θα χρηματοδοτηθούν στο 95% από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο και αναμένεται να ανοίξουν 7 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Στο μεταξύ στην επιτροπή Εργασίας, συνεχίστηκε η συζήτηση για τη ρύθμιση λειτουργίας των καταστημάτων.

«Διαφωνώ με την πρόταση του ΑΚΕΛ που επαναφέρει πρόταση, κάποιοι δρόμοι να είναι ανοικτοί τις Κυριακές ως τουριστικές ζώνες, όπως ήταν το 2012. Είναι αντίθετο με τη χρηστή διοίκηση/ διαφωνώ μες την πρόταση του ΔΗΚΟ να κλείνουν όλοι την Κυριακή εκτός από την Ελέυθερη Αμμόχωστο και τα καταστήματα σουβενίρ. Δεν υπάρχει ορισμός γι’ αυτά τα καταστήματα», σημείωσε η κ. Αιμιλιανίδου.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση θα προκηρύξει σχέδιο επιδότησης λειτουργικού και μισθολογικού κόστους, για να μπορούν να ανοίγουν και Κυριακές. Τα κόμματα ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θα κατεθέσουν κοινή πρόταση την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο στην επιτροπή εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα