Τρεις μήνες παράταση στην Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό

Παράταση τριών μηνών δίνεται για τις εργασίες της Ερευνητικής Επιτροπής για το Συνεργατισμό, αφού εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να εκδώσει πόρισμα πριν το τέλος του έτους. Η Επιτροπή μετά και την πρώτη κατάθεση του Γενικού Ελεγκτή αποφάσισε να καλέσει ενώπιόν της τα κόμματα για να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζονται.

Τελευταίοι θα καταθέσουν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η τριμελής Επιτροπή, μετά τα όσα άκουσε από τον κ. Μιχαηλίδη, αποφάσισε να αποστείλει επιστολές σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να ορίσουν εκπρόσωπό τους ώστε να εμφανιστεί ενώπιόν της για κατάθεση.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα του ελέγχου του Συνεργατισμού από τον Γ. Ελεγκτή είχαν κατατεθεί στη Βουλή δύο προτάσεις νόμου και τελικά πέρασε αυτή του Αβέρωφ Νεοφύτου για μη έλεγχο.

Αναμένεται επίσης ότι από τον έλεγχο της Επιτροπής θα περάσουν και οι ισχυρισμοί για κομματικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και των πιστωτικών της ιδρυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα