Τρείς ιδέες για να αξιοποιήσεις σωστά τον ελεύθερο χρόνο σου!

Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να κάνει μια καθιστική ζωή. Οι δραστηριότητες που δεν απαιτούν πολύ κόπο και φαιά ουσία φαίνονται ξεκούραστες αλλά στην πραγματικότητα δεν σου δίνουν ενέργεια.

Δώσε λοιπόν την ευκαιρία στον εαυτό σου να αποκτήσει ένα ωραίο και υγιές σώμα, γνώσεις που θα σε βοηθήσουν σε όλους τους τομείς της ζωής σου και χρόνο για χαλάρωση και περισυλλογή.

Πώς να αξιοποιήσεις σωστά τον ελεύθερο χρόνο σου;

-Γυμναστική:Η γυμναστική είναι φυσικά ο πρώτος και ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τον

ελεύθερο χρόνο σου καθώς βοηθάει τόσο στην διατήρηση ενός καλλίγραμμου σώματος όσο και στην υγεία και ευεξία του οργανισμού. Βασική προϋπόθεση για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας  είναι να έχεις ενέργεια και καθαρό μυαλό και αυτό μπορεί να στο προσφέρει κατά κύριο λόγο η άσκηση. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στο χαρακτήρα και στην καθημερινότητα σου. Οι επιλογές είναι αμέτρητες πχ. τρέξιμο, ποδήλατο κλπ.

-Διάβασμα: Η ανάγκη του ανθρώπου να μαθαίνει νέα πράγματα είναι εγγενής. Η αλήθεια είναι ότι το ίντερνετ μας προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση, δωρεάν πολλές φορές, και αρκετά γρήγορα σε μια πληθώρα κειμένων και βιβλίων. Σύμφωνα με μελέτες, αν διαβάσεις 3 βιβλία πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα θα γίνεις πιο “ειδικός” πάνω στο θέμα σε σχέση με το υπόλοιπο 95% του πληθυσμού που δεν έχει ακούσει και δεν έχει διαβάσει ίσως καθόλου γιαυτό. 

-Διαλογισμός: Ο εγκέφαλος μας είναι συνεχώς σε μια κατάσταση έντονης λειτουργίας και πολλές φορές νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά ή να συγκεντρωθούμε. Αυτό συμβαίνει καθώς στη καθημερινότητα μας, περνάνε από το μυαλό μας χιλιάδες σκέψεις και τα ερεθίσματα που επεξεργαζόμαστε είναι αμέτρητα.

Τι θα γινόταν λοιπόν, αν μπορούσες να κάνεις ένα restart, και να ξεκινάς κάθε μέρα σου με καθαρό μυαλό; Δώσε 10′ καθημερινά στον εαυτό σου να χαλαρώσει, και εξάσκησε τον εγκέφαλο σου στη συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα. Με αυτό τον τρόπο θα δεις ότι θα νιώθεις πιο ανάλαφρος και ήρεμος κατά τη διάρκεια της μέρας. 

Πηγή: the-man.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα