Τρέχουν για 1η δόση μετά την αύξηση κρουσμάτων –«Καθημερινά 1000 άτομα»

Καθημερινά 1000 άτομα μεταβαίνουν στα σημεία εμβολιασμού για να κάνουν την πρώτη δόση μετά την έξαρση των κρουσμάτων σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη,  την ίδια ώρα που λόγω των μέτρων γίνεται προσπάθεια αύξησης των σημείων δειγματοληπτικών ελέγχων από το Υπουργείο.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η κα Γιαννάκη είπε πως το  ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στον γενικό πληθυσμό με την 1η δόση έφτασε στο 73%   και 70 % πλήρως εμβολιασμένοι ως τη2 η δόση. Στον ενήλικο πληθυσμό η εμβολιαστική κάλυψη έφτασε στο 86,7% για την 1η  δόση και το ποσοστό

πλήρως εμβολιασμένων έφτασαν μια ανάσα πριν το 83%.

Σημείωσε πως, «ο κόσμος τώρα που υπάρχει αυτή η έξαρση παίρνει την απόφαση για εμβολιασμό. Καθημερινά έχουμε 1000 άτομα στα εμβολιαστικά κέντρα για 1η δόση».

Όσον αφορά τα νέα μέτρα η κα Γιαννάκη είπε πως το Υπουργείο Υγείας βγήκε σε νέες προσφορές για κινητές μονάδες δειγματοληψίας και αυξήθηκαν τα σημεία ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μέτρων κα ο κόσμος να προχωρεί σε έλεγχο ώστε να προστατευτεί.

«Σύσταση δική μας είναι ο κόσμος πάντα να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να φοράει διπλή προστατευτική μάσκας», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα για κέντρα διασκέδασης και εκδηλώσεις

Υπ.Υγείας: «Τα πράγματα είναι σοβαρά» - Νέα μέτρα ίσως τις επόμενες ημέρες

Καραγιάννης: Γιατί δεν αποφασίστηκε lockdown-«Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα»

Keywords
Τυχαία Θέματα